Η εισαγγελία Πρωτοδικών παρεμβαίνει στην υπόθεση των σεναρίων συνωμοσίας που αναρτούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταστρατηγούν επικίνδυνα την εφαρμογή των μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.
Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Νικόλαο Στεφανάτο μετά και την αποστολή από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, στοιχείων με τα επίμαχα δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία προτρέπουν τους πολίτες με θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό, να αγνοήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που εφαρμόζονται για την προστασία των πολιτών από την Covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας πως «η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο».
Μάλιστα ο υπουργός κατέστησε σαφές πως «σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας.
Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».
Ακόμη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης (όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς) προέβησαν τα προηγούμενα 24ωρα στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό.
Θυμίζουμε πως στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Και βέβαια απορρίπτουμε τις θεωρίες συνομωσίας που καλούν σε απειθαρχία στα μέτρα που εισηγείται όχι η πολιτεία αλλά οι ειδικοί επιστήμονες για να προστατεύσουμε τελικά τη δημόσια υγεία όλων. Δηλητηριάζουν την κοινωνία και σπέρνουν τον κίνδυνο. Για αυτό και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα από την πολιτεία».
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









