Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.
Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.
Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι:
Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Μαύρη τρύπα» – Θέλουν να φέρουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στα όριά της
- Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της συντριβής ρωσικού μεταγωγικού
- Έρχεται το μεγαλύτερο πάρκο με θέμα τον Δράκουλα…βρικόλακες και λυκανθρώπους!
- Ένοπλη επίθεση σε Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ: Άφαντος παραμένει ο δράστης
- Ίδιο το σκηνικό του καιρού σήμερα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές
- Τραμπ: Χτίζουμε μία αψίδα, σαν εκείνη που βρίσκεται στο Παρίσι, αλλά καλύτερη, vid
- Δεξιός πρόεδρος στην Χιλή – Ικανοποίηση στην Ουάσιγκτον
- Ένωση Εισαγγελέων: Ομόφωνο ψήφισμα καταδικάζει τη στοχοποίηση για χειρισμούς σε συγκεκριμένες υποθέσεις
- Παραμένει κλειστή για ακόμα μία μέρα η Ε.Ο. που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη
- Γ. Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο









