«Είναι γενοκτονία»: Αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων – Τι λένε ειδικοί

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι η καθημερινότητα της μετακίνησής μας από επίπεδο ρουτίνας μετατρέπεται σε πίστες αγώνων δρόμου και επίδειξης οδηγικών ικανοτήτων από κομπλεξικούς, αγράμματους και επικίνδυνους οδηγούς»

Για την αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μίλησαν ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, σημειώνοντας την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και νομοθεσίας.

Ο κ. Μαδιάς αναφέρθηκε στην αύξηση αυτή μέσω ert, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει κουλτούρα, δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει γνώση σε θέματα οδικής ασφάλειας στους οδηγούς».

«Ποιος φταίει; Η πολιτεία φταίει» τόνισε και επεσήμανε πως «αφού υπάρχει ανομία, οι άνθρωποι δεν το σκέφτονται καθόλου».


«Δυστυχώς βλέπουμε ότι η καθημερινότητα της μετακίνησής μας από επίπεδο ρουτίνας μετατρέπεται σε πίστες αγώνων δρόμου και επίδειξης οδηγικών ικανοτήτων από κομπλεξικούς, αγράμματους και επικίνδυνους οδηγούς» κατέληξε.

Περί «γενοκτονίας» έκανε λόγο ο κ. Πάκος. «Για μένα, το τροχαίο δυστύχημα στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί γενοκτονία, αν το βάλουμε κάτω στατιστικά» σημείωσε, χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως χάνονται – με πληθυσμιακά κριτήρια – ολόκληρες κωμοπόλεις.

«Θέλω να βρούμε έναν Έλληνα ο οποίος έκανε τροχονομική παράβαση και δεν έψαξε μέσο για να την σβήσει» δήλωσε και κατήγγειλε πως η αστυνόμευση «έχει ευνουχισθεί» και είναι απαραίτητα νέα μέτρα.

«Η πολιτεία επέλεξε οι τροχονομικοί έλεγχοι να είναι τελείως εισπρακτικό μέσο και όχι μέσο αποτροπής των ατυχημάτων» σημείωσε σε άλλο σημείο, συμπληρώνοντας πως οι οικονομικές ποινές είναι «πολύ αυστηρές» αλλά «δεν τηρείται τίποτα. Και δεν τηρείται τίποτα και στην αστυνόμευση γιατί έχει επικρατήσει η ανομία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία λύση θα ήταν να «ξεπατικώσουμε μοντέλα άλλων χωρών που μας ταιριάζουν».

«Θέλει σοβαρή νομοθέτηση» κατέληξε.

lifo/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί