ΔΕΝ θα ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη – Αγνόησαν τις εκκλήσεις των εμπόρων – ΒΙΝΤΕΟ

Στα «κάγκελα» οι μαγαζάτορες στις τρεις «κόκκινες» περιοχές.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη λειτουργία του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

Όπως γίνεται γνωστό, δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των εμπόρων των παραπάνω περιοχών.

Ειδικοί και κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησαν παντελώς τις κραυγές αγωνίας των εκπροσώπων της αγοράς, με τους τελευταίους να βλέπουν να χάνεται και ο Απρίλιος.

Την απόφαση να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους το πρωί της Δευτέρας, χωρίς όμως το προσωπικό τους και χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες πήραν οι έμποροι της Πάτρας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της όλης, οι έμποροι τη Δευτέρα το πρωί στις 09:00 θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, θα ανάψουν τα φώτα τους, θα κολλήσουν και το κηδειόχαρτο στην πόρτα του μαγαζιού τους, αλλά δεν θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Που ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές, πλην της Θεσσαλονίκης, της Αχαϊας και της Κοζάνης:

«Η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall) ων εκπτωτικών καταστημάτων (outlet) των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops in a shop) πραγματοποιείται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού (click away)».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί