• Αρχική
  • Άρθρα
  • Είδε «άσπρη μέρα» η βόρεια Ελλάδα: Το έστρωσε 30 εκατοστά στον Χορτιάτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είδε «άσπρη μέρα» η βόρεια Ελλάδα: Το έστρωσε 30 εκατοστά στον Χορτιάτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός από τον κορωνοϊό, οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας έχουν να αντιμετωπίσουν και το χιόνι, το οποίο έκανε την εμφάνισή του. Έως 30 εκατοστά χιονιού στον Χορτιάτη.

«Άσπρη» ημέρα είδαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Μακεδονίας και της Ηπείρου, όπου από το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώνονται εκτεταμένες χιονοπτώσεις.

Τα περισσότερα φαινόμενα καταγράφονται στα ορεινά, ημιορεινά και πεδινά τμήματα της Φλώρινας, καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα των νομών Καστοριάς και Κοζάνης.

Από το βράδυ της Τετάρτης, μάλιστα, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, με το ύψος του χιονιού στον Χορτιάτη να φθάνει τα 30 εκατοστά.

Στην περιοχή επιχειρούν 11 εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση της τροχαίας, κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί οδοί Άγιος Βασίλειος – Χορτιάτης, Ωραιόκαστρο – Μελισσοχώρι και Λαγκαδάς – Ηράκλειο.

Ποσότητες χιονιού έπεσαν και στον νομό Λάρισας, όπως και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως η Κοζάνη, τα Γρεβενά, η Πέλλα και η Κατερίνη.

Την ίδια ώρα, σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Ημαθία, την Άρτα, το Πήλιο, τη Νάουσα κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, από το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει εκτόνωση των καιρικών φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού.   sputniknews / photo αρχείου: eurokinissi