• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εγκλωβισμένοι 40 άνθρωποι στην Οξυά Καρδίτσας – Στήνεται επιχείρηση με ελικόπτερο (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκλωβισμένοι 40 άνθρωποι στην Οξυά Καρδίτσας – Στήνεται επιχείρηση με ελικόπτερο (ΒΙΝΤΕΟ)

2020-09-21_102845
Με ελικόπτερο θα μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι από το χωριό Οξυά Καρδίτσας αφού τα συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίζουν το χωριό από την ξηρά.

Τι λέει ο δήμαρχος για την κατάσταση που επικρατεί στο Μουζάκι μετά το πέρασμα του Ιανού.

Δραματική είναι η κατάσταση στα ορεινά χωριά του Δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα αφού το πέρασμα του Ιανού έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο δίκτυο υποδομών με δρόμους και γέφυρες να έχουν καταστραφεί πλήρως ενώ δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και υδροδότηση σε πολλούς οικισμούς για τρίτο εικοσιτετράωρο.

Η προσοχή των αρχών εστιάζεται κυρίως στο χωριό Οξυά στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένοι 40 άνθρωποι ανάμεσά τους ηλικιωμένοι που χρίζουν ιατρικής περίθαλψης καθώς και μία έγκυος γυναίκα.

Τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν από την ξηρά και πλέον στήνεται επιχείρηση για μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο με ελικόπτερα.

«Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει» είπε ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης μιλώντας στο Open.

Μιλώντας για το θέμα κι ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα ελικόπτερα που βρίσκονται σε αναμονή για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή για το πώς και πότε θα γίνει η περισυλλογή τους.

ieidiseis/ photo video screenshot