• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έγινε! Μπουλντόζες στο Ελληνικό, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε! Μπουλντόζες στο Ελληνικό, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

elliniko
Έργο πνοής...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό.

Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που έφτασε από νωρίς στο Ελληνικό.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «μετά από 20 χρόνια μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη», την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση έφερνε συνεχώς εμπόδια».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου Αττικής και επισήμανε ότι:

  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση γίνεται λόγος ακόμα για 25.000 θέσεις εργασίας, ενώ 70.000 θέσεις εργασίας προβλέπονται για την φάση της ανάπτυξής του.

Αν μη τι άλλο ένα έργο που θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, κατά την σύντομη τοποθέτησή του, είπε πως «γκρεμίζοντας τα παλιά κτίρια, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό, το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά την φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα, που όλοι οραματίζομαστε».

Η πρώτη φάση της επένδυσης αναμένεται να έχει διάρκεια 3,5 με 5 έτη. Σε αυτό το διάστημα θα καθαριστεί ο χώρος και θα γίνουν οι κατεδαφίσεις των εκατοντάδων κτιρίων που βρίσκονται στο χώρο. Συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια.

Επίσης θα ανεγερθούν καζίνο, ξενοδοχείο και το Mall. Στη συνέχεια θα γίνουν εργασίες που θα αφορούν την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με τη δημιουργία δύο μαρινών, την κατασκευή κατοικιών και του 30% του μητροπολιτικού πάρκου.

Επίσης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην περιοχή να κτιστεί νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ.