«Έχεις μήνυμα»! Τότε θα χτυπάει «συναγερμός» από την εφορία

Η νέα Ελλάδα είναι εδώ!!!

Ένα νέο φορολογικό ημερολόγιο θα στέλνει μήνυμα υπενθύμισης στα κινητά φορολογουμένων!

Τοιουτοτρόπως, όπως μεταδίδεται, δεν θα ξεχνάνε τις προθεσμίες των υποχρεώσεων τους!

Αυτό θα ενεργοποιήσει μέχρι το τέλος του χρόνου η ΑΑΔΕ, κάτι που είχε άλλωστε προαναγγελθεί!!!

Οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις υποχρεώσεις του, τις οποίες θα πρέπει να διευθετήσουν το επόμενο διάστημα!

Τουτέστιν: Δόσεις φόρου εισοδήματος. δόσεις ΕΝΦΙΑ, υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κ.α., προκειμένου, ώστε να μην χάνουν ημερομηνίες!

Η ΑΑΔΕ στοχεύει επίσης στο τεθεί επιτυχώς σε λειτουργία και το σύστημα της έγκαιρης προειδοποίησης! Μέσω αυτού η εφαρμογή του φορολογικού ημερολογίου θα ενημερώνεται από την ΑΑΔΕ και θα ενημερώνει για το επίπεδο που βρίσκονται ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών και πολλά άλλα που πρέπει να ρυθμίσουν!

Με λίγα λόγια, η νέα εφαρμογή-application της ΑΑΔΕ θα καθιστά δυνατό για τους πολίτες να ελέγχουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να ενημερώνονται στα κινητά τους για τις υποχρεώσεις τους!!

Άπαξ δε και ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση, τότε το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα! Σε δεύτερη φάση, θα στέλνει μήνυμα στον πολίτη σχετικά με την για τη δόση που δεν πλήρωσε! Πέραν τούτου, θα του υπενθυμίζει τις κυρώσεις! Σε περίπτωση δε που αναλάβει η μελλοντική υπέρ-τεχνητή νοημοσύνη, όλα θα γίνονται άκαμπτα!!!

Η εφορία θα σημάνει «συναγερμό»:

  • Όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εντός προβλεπόμενων ημερομηνιών μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του, ενώ την ίδια ώρα πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης που πρέπει να καταβάλει. Το σύστημα θα τον ενημερώνει πως δεν έχει πληρώσει εντός ημερομηνίας ακόμα μία δόση! Και τότε θα βρεθεί ξαφνικά εκτός ρύθμισης!
  • Όταν πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας υποβολής μιας δήλωσης ΦΠΑ ή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος! Αν δεν έχει δηλαδή καταβληθεί! Αυτό γιαιτί, όπως λέγεται, σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων, μια ρύθμιση δύναται να χαθεί.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί