«ΕΧΕΙ ΦΤΩΧΥΝΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ»! Πολίτες «ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ» σε κάμερα – Ενεργειακοί πάροχοι ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙ, vid

Τα σαράκι των διεθνιστών κατατρώνε την πατρίδα μας...

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας για τις βιομηχανίες και τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά για τα προϊόντα της καθημερινότητας, των οποίων η παραγωγή, προώθηση και συντήρηση εξαρτάται από τις ενεργειακές τιμές!

Είναι ενδεικτικό το εύρημα της έρευνας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας σύμφωνα με το οποίο το 88% των βιομηχανιών ήλθε αντιμέτωπο με αυξήσεις πάνω από 40% στα τιμολόγια ρεύματος. Το αποτέλεσμα είναι να έχει διογκωθεί από 20% έως 40% το κόστος παραγωγής για περισσότερες από μία στις πέντε επιχειρήσεις.

Στην ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση περαιτέρω αύξησης των τιμών ενέργειας στο επόμενο εξάμηνο, οι επιχειρήσεις του δείγματος προβλέπουν μείωση από 10% έως 20%:

  • Στις πωλήσεις: μία στις πέντε επιχειρήσεις (19%)
  • Στις εξαγωγές μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (25%)
  • Στα κέρδη μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (25%)

Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας, επηρεάζει και τη ρευστότητα των προμηθευτών ρεύματος.

Οι πάροχοι αγοράζουν τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών τους. Το κόστος όμως έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, όπως περιγράφουν στελέχη της αγοράς, αναγκάζονται να διαθέσουν υψηλότερα κεφάλαια για τις συναλλαγές τους στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ, κάνοντας ολοκληρωτική στάση πληρωμών εδώ και 7 μήνες, ενώ εισπράττουν κανονικά τους λογαριασμούς από τους καταναλωτές.

Όλο αυτό το ντόμινο έχει καθημάξει την καθημερινότητα. «Η ζωή μας έχει φτωχύνει» λένε πολίτες στην κάμερα!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο, καθώς η χώρα διολισθαίνει στην από-ανάπτυξη και την φτώχεια, προκειμένου να δώσουν «λύση» οι «γύπες» της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί