Από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024, οι εργοδότες και οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους, μέσω των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών IRIS και οnline ΔΙΑΣ.
Οι πληρωμές, μέσω του συστήματος IRIS και μέσω οnline ΔΙΑΣ, θα ενημερώνουν αυτόματα τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την άμεση καταχώριση των συναλλαγών και την άμεση έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ταχύτητα της διαδικασίας.
Με τις νέες αυτές υπηρεσίες, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν την εκκαθάριση των πληρωμών από τις τράπεζες, η οποία στο παρελθόν απαιτούσε αρκετές ημέρες. Η αυτόματη ενημέρωση των οικονομικών καρτελών επιτρέπει την ταχύτερη ολοκλήρωση των συναλλαγών, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.
Οι δυνατότητες αυτές θα επεκταθούν και για τις εισφορές των μη μισθωτών (αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών), μέχρι το τέλος του έτους, υποστηρίζοντας έτσι τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του φορέα, με τη συνδρομή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεχίζει να εργάζεται για την παροχή σύγχρονων και φιλικών προς τους πολίτες υπηρεσιών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ευρωστρατός: Σε αυτό συμφωνούν διεθνιστές και «Τραμπιστές»
- Ο Χάρης Δούκας προσπαθεί να μιλήσει…κινέζικα στο κέντρο της Αθήνας! Δείτε βίντεο
- «Ηρέμησε, λυσσασμένο σκυλί» – Ο Μεντβέντεφ έδωσε απάντηση στον Μερτς
- “Δαχτυλίδι της φωτιάς”: Έρχεται η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2026, αλλά θα τη δουν μόνο πιγκουίνοι
- ΗΠΑ: Σαφής επιβράδυνση για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο, έπεσε στο 2,4%
- Επίσκεψη Ν. Δένδια στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
- Ρέθυμνο: Σε πλήρη ετοιμότητα η πόλη για την κορύφωση του φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να βιαστεί, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ρωσία
- Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα
- Σ. Φάμελλος από Σύνταγμα: Εμείς εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες όχι τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ









