με το οποίο προστίθεται παρ. 8Α στο άρθρο 41 του ν. 4387/2016 περί ασφαλιστικών εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, ως εξής:
«8Α. Για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) δεν λαμβάνονται υπόψη καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές του ασφαλισμένου στον e-Ε.Φ.Κ.Α μέχρι του ποσού των εκατό (100) ευρώ. Οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό του πρώτου εδαφίου τακτοποιούνται με εξόφληση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής, προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα.»
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 101 του ν. 4172/2013, ως καθυστερούμενες λαμβάνονται υπόψιν οι ασφαλιστικές εισφορές από την επόμενη ημέρα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής τους και ως ληξιπρόθεσμες, οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές από τη σύνταξη της πράξης βεβαίωσης της οφειλής.
Διευκρινίζεται ότι ως βασική οφειλή νοείται οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή διαβιβάστηκε στο ΚΕΑΟ και έλαβε αριθμό και ημερομηνία βεβαίωσης. Εδώ περιλαμβάνονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής εισφορών, καθώς και λοιπές προσαυξήσεις και πρόστιμα που βεβαιώθηκαν αυτοτελώς. Δεν περιλαμβάνονται στην έννοια αυτή «τα οίκοθεν πρόσθετα τέλη» που επιβάλλονται μετά τη βεβαίωση της οφειλής στο ΚΕΑΟ.
(Με πληροφορίες από taxheaven. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακρόν: «Η Γαλλία θυμάται και ο πόνος παραμένει»
- Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Δένδιας: «Η Ευρώπη δεν αντέχει να δει φέρετρα με σημαία πάνω – Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας»
- Μετά την απελευθέρωσή του, ο Σαρκοζί εθεάθη να κάνει… τζόκινγκ στο Παρίσι, vid
- Σήμερα η ψήφιση της ΠΝΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της ευλογιάς
- Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες δεσμεύονται να στείλουν μισό δις δολάρια στην Ουκρανία
- Παρέμβαση Βόζεμπεργκ «για τα 42 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους»
- Αμερικανοί: Ό,τι οπλικό σύστημα στέλνουμε στην Ουκρανία το καταστρέφουν οι Ρώσοι μέσα σε μία εβδομάδα, vid
- Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε τα πρώτα ιδιόκτητα αεροσκάφη στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος
- Το BBC ετοιμάζεται να ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο Τράμπ μετά τη «μονταζιέρα»









