Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει:
«Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».
Στο μεταξύ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που καίει από το απόγεμα, η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα.
Νωρίτερα – για προληπτικούς λόγους- απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι κάτοικοι πέντε οικισμών. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει μεγάλη περίμετρο, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
- Μόσχα: Υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης για 1.300 άστεγους και οικονομικά ευάλωτους παρουσία Χ. Δούκα
- Ν. Χαρδαλιάς: «Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της συνύπαρξης και της ελπίδας»
- Νικητής του Powerball κέρδισε το αστρονομικό ποσό των 1,82 δις δολαρίων, το δεύτερο μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία
- Ο Πούτιν ευχήθηκε “καλά Χριστούγεννα” στον Τραμπ – Το “καρφί” για τη Βενεζουέλα
- Ο Πούτιν βράβευσε τη Μαρία Ζαχάροβα την ημέρα των γενεθλίων της, vid
- Έφηβος από το Ιλινόις έχτισε έναν “Πύργο του Άιφελ” από… οδοντογλυφίδες κι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, vid
- «Ψηφιακό Γκούλαγκ»: Το όνειρο των διεθνιστών γίνεται πραγματικότητα









