86 άνεργοι έχουν ήδη εγκριθεί, για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, μέσω της νέας δράσης νέας επιχειρηματικότητας για τον Έβρο.
Σημειώνεται ότι, τον Νοέμβριο του 2024, η ΔΥΠΑ υλοποίησε τρεις νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ:
Πρόγραμμα δημιουργίας 600 νέων θέσεων εργασίας
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 600 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων όλων των ηλικιών. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών (έως τα 1.250 ευρώ μηνιαία) για διάστημα έως 18 μήνες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 13.800.000 ευρώ.
Πρόγραμμα δημιουργίας 200 νέων επιχειρήσεων από ανέργους
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων από 200 ανέργους όλων των ηλικιών, με συνολική επιδότηση 14.800 ευρώ ανά επιχείρηση για 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 2.960.000 ευρώ.
Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 200 νέων ανέργων σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής
Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 200 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών, διάρκειας επτά μηνών, σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος. Η ΔΥΠΑ θα καταβάλει απευθείας τον κατώτατο μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 1.700.000 ευρώ.
Για τις Δημόσιες Προσκλήσεις, καθώς και για άλλες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο κοστίζει σχεδόν 9.500 ευρώ και μπορείς να το φας μόνο με πρόσκληση
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως όλους τους ομήρους
- Δήλωση ΠτΔ για τον εορτασμό της 81ης επετείου της απελευθέρωσης των Αθηνών από τα στρατεύματα κατοχής
- «Απλώς έβαλαν το Διαδίκτυο κάτω από το νερό»: Το υποβρύχιο data center στην Κίνα αλλάζει τα πάντα
- Β. Κικίλιας: Εθνικός στόχος να γίνουμε ενεργειακός-ναυτιλιακός κόμβος στην περιοχή
- Το πρώτο άγαλμα προς τιμήν των μικρομεσαίων επιχειρηματιών – Απεικονίζει τον Προμηθέα
- Το φαρμακείο του αύριο μέσα από το βλέμμα της νέας γενιάς – “Με τη Sophia του χθες… οραματιζόμαστε το μέλλον”
- Τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο στην Καλαμαριά – Αναζητείται ο οδηγός ταξί
- Θεριακλήδες οι Έλληνες: Θλιβερή πρωτιά με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσιγάρων στη Δυτ. Ευρώπη
- Άντζελα Λάνσμπερι: Η θρυλική «γιαγιά ντετέκτιβ» ήταν και μια σπουδαία ηθοποιός