Συνολικά 2.049 άνεργοι έχουν ήδη προσληφθεί σε νέες θέσεις εργασίας, μέσω του νέου προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την επιδότηση της απασχόλησης στη Θεσσαλία, που ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου 2025, ενώ οι αιτήσεις των επιχειρήσεων συνεχίζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόσφατα, ξεκίνησαν τρεις νέες δράσεις απασχόλησης της ΔΥΠΑ, προϋπολογισμού 109 εκατ. ευρώ, για 6.500 ανέργους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι οι εξής:
- Πρόγραμμα δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους όλων των ηλικιών και σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών (έως 1.250 ευρώ μηνιαία, 22.500 ευρώ συνολικά) του εργαζομένου για διάστημα έως 18 μήνες. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ.
- Πρόγραμμα δημιουργίας 1.000 νέων επιχειρήσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων από 1.000 ανέργους όλων των ηλικιών, με συνολική επιδότηση 14.800 ευρώ ανά επιχείρηση για 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 14,8 εκατ. ευρώ.
- Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 500 νέων ανέργων σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους, ηλικίας 18 έως 30 ετών, σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 4,2 εκατ. ευρώ.
Για τις Δημόσιες Προσκλήσεις, που περιγράφουν αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων, καθώς και για άλλες σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Carpa uasi”: Η μοναδική κατασκευή των Ίνκας του 15ου αιώνα αποκαλύπτει τα μυστικά της
- Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μελίσα – Δείτε βίντεο από ελικόπτερο που κόβει την ανάσα
- Τα ρομπότ χειρουργούν πλέον με μεγάλη ακρίβεια – Βίντεο με τη δοκιμή σε αυγό χωρίς να σπάσει
- Τανζανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια
- Μεντβέντεφ για Poseidon: «Μπορεί να θεωρηθεί ένα πραγματικό όπλο της Ημέρας της Κρίσης»
- Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση από τον 51χρονο γιο του
- Δεξιά «βόμβα»: Τι θα διοργανώσει στην Ουάσινγκτον Αμερικανίδα βουλευτής
- Με ποιόν θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΔΥΠΑ: 183 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο
- Manpower: Η τεχνολογία ανασχηματίζει ραγδαία τον ρόλο της εργασίας – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ









