ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Τα 7 νέα προγράμματα εργασίας που θα «τρέξουν» για ανέργους

Η ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ) έχει στα σκαριά επτά νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους τα οποία θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για προγράμματα που εντάσσονται στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και είχαν ουσιαστικά εξαγγελθεί κατά τη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ, όπως τόνισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Dnews.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να «τρέξουν»:

  • Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 3.000 νέων 18-29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, με προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το τρέχον ΕΣΠΑ.
  • Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 3.220 ελεύθερων επαγγελματιών 30-45 ετών στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας) και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επίσης με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Το εν λόγω πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει 3.000 νέες επιχειρήσεις που θα έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες, καθώς και 220 νέες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
  • Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών.
  • Το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω.
  • Το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
  • Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες.
  • Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων, επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους, ηλικίας από 25 έως 45 ετών.

Επίσης, σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, αναφορικά με το πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες και ήδη αυξήθηκε κατά 40.000 το όριο εγγραφών, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων.

dnews/ intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί