Συνολικά 556 επιχειρηματικά σχέδια εγκρίθηκαν για επιχορήγηση 14.800 ευρώ, στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας ανέργων στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Αχαΐας, Σερρών και Ρόδου, καθώς και στους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Σαλαμίνας.
Συγκεκριμένα:
Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 124
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 225
Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 54
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 124
Δήμοι Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Σαλαμίνας-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 29
Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για τα αποτελέσματα με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ (eServices).
Με την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιχορήγηση για διάστημα 12 μηνών, μετά την έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης.
Το ποσό ενίσχυσης κάθε νέας επιχείρησης ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:
- 1η δόση, ύψους 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας,
- 2η δόση, ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου και
- 3η δόση, ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την έναρξη του Γ΄ κύκλου του προγράμματος, στις 10 Ιουνίου, παρατηρείται αυξημένη εκδήλωση ενδιαφέροντος ανέργων για ένταξή τους στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας.
Η δράση απευθύνεται σε ανέργους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς, Αχαΐας, Σερρών και Ρόδου, καθώς και των Δήμων Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Σαλαμίνας, ηλικίας 18-60 ετών και αποσκοπεί στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στις πέντε επιλέξιμες περιοχές της δράσης.
Η αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση του επιχειρηματικού σχεδίου, υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τη ΔΥΠΑ, προκειμένου να επιλεγούν οι επιχειρηματικές προτάσεις, οι οποίες θα ενταχθούν με τη μεθοδολογία της συγκριτικής αξιολόγησης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης επιχειρηματικότητας ανέρχεται σε 12.580.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικό βίντεο: Κάλεσαν Ινδό μετανάστη στο μικρόφωνο και τους έκανε “ρόμπα”!
- Δείτε σε ποιά νησιά μειώνεται κατά 30% ο ΦΠΑ
- Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο
- Eurobasket-Προπονητής Ισραήλ: «Θα πρέπει να φέρουμε ένα M16 για να σταματήσουμε τον Αντετοκούνμπο»
- Αντιδράσεις από την αγορά: «Δεν ακούσαμε τίποτα για την κατάργηση μνημονιακών βαρών στις επιχειρήσεις»
- Live η συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη: «Κάναμε την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της κλίμακας εισοδήματος»
- Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα 76χρονος Σέρβος
- Πυρκαγιές στην Ιβηρική: Πάνω από 700 πυροσβέστες στην Πορτογαλία, vid
- Πάνω από 400 συλλήψεις στη συγκέντρωση Palestine Action στο Λονδίνο, vid
- Δυτικός πύραυλος στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας: Περισυνελέγη από τους Ρώσους, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΦΠΑ

ΔΕΘ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ

ΜΕΤΡΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΜΕΤΡΟ

ΦΟΡΟΙ
