Κατόπιν της αύξησης του προϋπολογισμού από 100 εκατ. ευρώ σε 170 εκατ. ευρώ, ο αριθμός των ωφελουμένων αυξήθηκε από 5.880 σε 10.000 ανέργους.
Με την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν επιχορήγηση για διάστημα 12 μηνών, με εκκίνηση κατά την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης.
Το ποσό ενίσχυσης κάθε νέας επιχείρησης θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:
- 1η δόση, ύψους 4.600 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας,
- 2η δόση, ύψους 6.200 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου και
- 3η δόση, ύψους 6.200 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου.
Ενστάσεις κατά των πινάκων μπορούν να υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://opske.gr/el, εντός 10 ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της απόφασης έγκρισης αποτελεσμάτων αξιολόγησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 170.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» 2021-2027.
Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/active-employment-policies.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















