Δύο υπάλληλοι από πλήρωμα του ΕΚΑΒ θετικοί σε κορωνοϊό – Σε καραντίνα άλλοι 30

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr o ένας εκ των δύο είχε παρουσιάσει πυρετό για δύο ημέρες, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος είναι ασυμπτωματικός. Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στο ΕΚΑΒ, καθώς έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε ότι δύο μέλη πληρώματος ασθενοφόρων είναι θετικά στον κορωνοϊό. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το πρωί της Τετάρτης βγήκαν […]

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr o ένας εκ των δύο είχε παρουσιάσει πυρετό για δύο ημέρες, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος είναι ασυμπτωματικός.


Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στο ΕΚΑΒ, καθώς έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε ότι δύο μέλη πληρώματος ασθενοφόρων είναι θετικά στον κορωνοϊό. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το πρωί της Τετάρτης βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τους δύο εργαζόμενους στα ασθενοφόρα τα οποία ήταν θετικά. Ένα εκ των δύο είχε παρουσιάσει λίγα 24ωρα πριν πυρετό για δύο ημέρες, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος είναι ασυμπτωματικός.

Στο μεταξύ όμως- όπως μεταφέρουν πηγές στο ethnos.gr – ο ένας εργαζόμενος είχε επισκεφθεί την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ όπου και παρέμεινε για αρκετές ώρες. Εκεί ήρθε σε επαφή με διάφορες υπηρεσίες όπως το πρωτόκολλο, το λογιστήριο, το γραφείο κίνησης κ.λ.π., με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα συνολικά 30 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Τεστ
Σύμφωνα με πληροφορίες σε τέσσερις ημέρες οι 30 εργαζόμενοι που έχου τεθεί σε καραντίνα, θα υποβληθούν από συνεργείο του ΕΟΔΥ σε εργαστηριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Το τεστ θα γίνει σε 4 ημέρες προκειμένου να μπορούν να βγουν έγκυρα τα αποτελέσματα καθώς μόνο τότε μπορούν να φανούν στον Οργανισμό. Όποιος βρεθεί αρνητικός θα επιστρέψει κανονικά στην εργασία του. Πάντως πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι το ΕΚΑΒ θα λειτουργεί κανονικά τις επόμενες ημέρες καθώς οι εργαζόμενοι έχουν χωρισθεί σε 3 βάρδιες ακριβώς για την περίπτωση που βρισκόταν θετικό κρούσμα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί δεν είχαν μεταφέρει κανέναν ασθενή με κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες καθώς όταν μεταφέρουν τα ασθενοφόρα ακόμη και ύποπτα περιστατικά, το πλήρωμα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ για covid-19.

Απολύμανση
Πάντως το πρωί σήμερα ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ η Περιφέρεια Αττικής για τα δύο περιστατικά και μέσα σε μία ώρα έγινε απολύμανση σε όλο το κτίριο των Διοικητικών υπηρεσιών. Μετά από αυτό οι εργαζόμενοι επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους.

ethnos / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί