Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς (βίντεο)

Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε ολόκληρο το νομό Καστοριάς, με τους πολίτες να διακατέχονται από έντονη αγωνία και ανησυχία λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Την ίδια στιγμή, δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου άτομα από το προσωπικό λείπουν από τις θέσεις του, είτε επειδή βρίσκεται σε καραντίνα, είτε διότι κάνει χρήση αδειών ειδικού σκοπού, είπε επειδή ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και έπρεπε να προστατευθεί στο σπίτι του.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Καστοριά μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως είπε, η Καστοριά έχει τις περισσότερες επιπτώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς μετρά ήδη τρεις νεκρούς από τον κοροναϊό, ενώ το νοσοκομείο της πόλης βρίσκεται σε συναγερμό.

Ειδικότερα, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δέκα εργαζόμενοι θετικοί στον ιό, ενώ το νοσοκομείο παραμένει σε λειτουργία χάρη στις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού.

«Οι πολίτες έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση του κοροναϊού, μόνο αριθμητική» σημείωσε ο κ. Κασαπίδης.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι τα δύο χωριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως υπάρχει ενδιαφέρον από μια νοσηλεύτρια για να βρεθεί εκεί και να εξετάσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα.

Τέλος, σημείωσε ότι η περιφέρεια λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα που απαιτούνται, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στην αγορά για την τήρηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

in.gr / photo video screenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •