Συγκλονίζουν οι καθημερινές αποκαλύψεις για τα 33 μέλη των ΜΚΟ, τα οποίαοδηγούσαν αλλοδαπούς, ανάμεσά τους, δεν αποκλείεται, και πράκτορες της Τουρκίας, στα Ελληνικά νησιά.
Όπως ήδη γνωρίζετε, θα αντιμετωπίσουν ακόμα και κατηγορίες για κατασκοπεία.
Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά 90,1”, o υφυπουργός ΠΡΟΠΟ κ. Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερης σημασίας και από πλευράς εθνικής ασφάλειας την υπόθεση.
Ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε, επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από την Αρχή Διαφάνειας και την Oικονομική Aστυνομία για τα οικονομικά των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.
Αναφορικά με την κατηγορία για κατασκοπεία, ο Λευτέρης Οικονόμου εξήγησε:
«Μεταξύ των άλλων κατηγοριών που θα απευθυνθούν και απευθύνονται στα άτομα τα οποία εμπλέκονται είναι και η κατασκοπία διότι και από τον εθνικό σχεδιασμό στην έρευνα και διάσωση δεν προβλέπεται η εμπλοκή ΜΚΟ ή άλλων τέτοιων οργανώσεων. Κατά συνέπεια και οτιδήποτε άλλο και να θέλουν να προφασιστούν δεν είχαν κανένα νόμιμο δικαίωμα να ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και πολύ περισσότερο με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και ένταση των σχέσεων Ελλάδος –Τουρκίας και με ανεπτυγμένο το στόλο του πολεμικού μας Ναυτικού και του Λιμενικού και όντας σε μια 24ώρη επιχειρησιακή δραστηριοποίηση να μεταδίδουν τέτοιες πληροφορίες.
Αυτά είναι πλήρως τεκμηριωμένα, έχουμε τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες δικονομικές διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, οι συντονιστές ΜΚΟ αλλά και δίκτυα ξένων υπηρεσιών, ότι τα ελληνικά σύνορα θωρακίζονται και σε εγχειρήματα κατασκοπίας και επιβουλών της εθνικής μας ασφάλειας μέσω της εργαλειοποίησης μεταναστών».
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΚΟ-ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ
Το κινητά των ΜΚΟ μίλησαν και αποκάλυψαν πως τα μέλη των ΜΚΟ έφερναν στα νησιά μας τους παράνομους μετανάστες.
Ένα κινητό έστελνε μήνυμα και έλεγε τον αλλοδαπό επάνω στην βάρκα: «Δώσε μου την θέση σου τώρα». Έτσι έβρισκε το στίγμα του στην θαλάσσια περιοχή.
Μετά έστελνε άλλο μήνυμα: «Στην κατεύθυνση σας αριστερά ακτοφυλακή. Στην κατεύθυνσή σας ευθεία Frontex». Έτσι τους καθοδηγούσαν, προκειμένου να έρθουν ανενόχλητοι στα νησιά μας.
«Στην φωτογραφία που σας στέλνω προσοχή πολεμικό», έλεγαν σε άλλο μήνυμα, βγάζοντας φωτογραφία πολεμικό πλοίο.
Ξεκάθαρη κατασκοπία εις βάρος της Ελλάδας!
Δείτε τι δήλωσε και ο αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου κ. Ντουρουντούς, σχετικά με την υπόθεση:
ΦΩΤΟ: VIDEOSCREENSHOT OPEN TV
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων









