• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δώρο Πάσχα 2021: Πότε αναμένεται η πληρωμή για τους δικαιούχους – Πώς το υπολογίζετε

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε αναμένεται η πληρωμή για τους δικαιούχους – Πώς το υπολογίζετε

Το δώρο Πάσχα αναμένεται να καταβληθεί τη Μεγάλη Τετάρτη σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.Αξίζει να σημειωθεί ότι το δώρο υπολογίζεται για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου και τελειώνει στις 30 Απριλίου.

Αν κάποιος επιθυμεί να μάθει το ακριβές ποσό που θα λάβει θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν η σχέση εργασίας του είχε διάρκεια όλη την παραπάνω χρονική διάρκεια, δικαιούται τον μισό μισθό εφόσον αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Παρά ταύτα, στο ενδεχόμενο που η εργασία δεν κράτησε για όλο το προαναφερθέν διάστημα, τότε ο εργαζόμενος θα λάβει αναλογία του δώρου με βάση το χρονικό διάστημα που δούλεψε.

Οι δικαιούχοι

Ως δικαιούχοι θεωρούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, είτε με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου είτε με σχέση ορισμένου χρόνου.

Παράλληλα, όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω του lockdown και ως εκ τούτου δικαιούνται την αποζημίωση των 534 ευρώ, θα λάβουν επίσης δώρο, αυτή τη φορά από το κράτος επί αναλογία των ημερών αναστολής.

Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να καταβάλει το δώρο Πάσχα σε ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πριν το Πάσχα ή και λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ο υπολογισμός του ποσού είναι το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα και χορηγείται ολόκληρο εφόσον οι επιδοτούμενοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Στο ενδεχόμενο που οι δικαιούχοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, τότε δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε έναν ξεχωριστό μήνα που έλαβαν επιδότηση.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)