Με άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, θέλουν να δώσουν «ανάσα» στους «φυλακισμένους» πολίτες. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί, κατά τα φαινόμενα, και το τέλος της υποχρέωσης από τους πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033 ή να έχουν μαζί τους γραπτή βεβαίωση, προκειμένου να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε πως καθώς θα επιτρέπεται η διαδημοτική (και σε δεύτερο χρόνο η διαπεριφερειακή) μετακίνηση, δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS για επίσκεψη σε κατάστημα καφέ και εστίασης. Όλα αυτά αναμένεται, βέβαια, να συγκεκριμενοποιηθούν με τις ανάλογες ανακοινώσεις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.
ΧΩΡΙΣ SMS ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;;
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως δεν έχει τεθεί θέμα αποστολής κάποιου κωδικού με SMS στο 13033, προκειμένου ένας πολίτης να μετακινείται από και προς τα εστιατόρια ή τα καφέ.
Από νωρίς άλλωστε, αμέσως μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το σταδιακό άνοιγμα εστίασης και τουρισμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε σημειώσει πως όταν ανοίξει η εστίαση και εφόσον επιτραπούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θα εκλείψουν οι λόγοι για την αποστολή SMS.
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Παράλληλα, από σήμερα μεταβάλλεται το ωράριο νυχτερινής απαγόρευσης, που ξεκινούσε από τις 21.00 και διαρκούσε ως τις 5.00 το πρωί της επομένης. Έτσι, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από την Παρασκευή, για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την ημέρα του Πάσχα, η νυχτερινή απαγόρευση θα ξεκινά στις 22.00.
Από τις 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα θα ξεκινά στις 23.00, με τα καταστήματα να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για ντελίβερι και take away και πέραν του ωραρίου αυτού.
ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΕΣ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, μάλιστα, πως πελάτες σε εστιατόρια που αποχωρούν από το κατάστημα στις 23.00, ως τα μεσάνυχτα δεν θα κινδυνεύουν να λάβουν κλήση για άσκοπη μετακίνηση, κατά την επιστροφή στο σπίτι.
«Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα», δήλωσε σχετικά ο κ. Σταμπουλίδης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αμερικανός δημοσιογράφος: «Οι συμπατριώτες μου δεν συμπαθούν καθόλου τον Ζελένσκι»
- Η χώρα, στην οποία δίνει προσοχή η Ρωσία μετά το Ιράν και την Συρία
- Σε αγωγή κατά εφημερίδας προχωρά ο Κυρανάκης: «Συνειδητά ψέματα και νοσηρές φαντασιώσεις»
- Έτοιμο το νέο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Θα κουβαλά τορπίλες Poseidon, video
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα









