Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023: Μέχρι πόσους σταυρούς μπορώ να βάλω

Tελική ευθεία για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023, καθώς την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα οι κάλπες, για την ανάδειξη των επόμενων δημοτικών και περιφερειακών Αρχών.

Οι επαναληπτικές εκλογές, αν χρειαστεί, θα διεξαχθούν την αμέσως επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.

Στο ερώτημα «πόσους σταυρούς βάζω», η απάντηση δίνεται ανάλογα με τον αριθμό των εδρών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ανά εκλογική περιφέρεια.

Σε δήμους που εκλέγουν έως 19 μέλη, δηλαδή σε δήμους που έχουν μέχρι 100.000 κατοίκους, οι ψηφοφόροι βάζουν έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Άπαξ και ο αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 25, τότε ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.

Στις περιφέρειες, οι ψηφοφόροι βάζουν έναν (1) σταυρό σε περιφέρειες που εκλέγεται ένας σύμβουλος, έως δύο (2) σταυρούς όπου εκλέγονται από δύο έως επτά σύμβουλοι, έως τρεις (3) σταυρούς όπου εκλέγονται από οκτώ έως 12 σύμβουλοι και μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς σε περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΝΑ-ΑΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί