σε δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ποσοστό που ανεβαίνει στο 81% στο σύνολο των ερωτηθέντων, ενώ το 38,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 15,8% στο σύνολο να έχει αντίθετη άποψη.
Παράλληλα το 60,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά «ναι» στο έρωτημα «πιστεύετε ότι το κόμμα πρέπει να οδηγηθεί ξανά σε εσωκομματική εκλογή αρχηγού» με το 38,4% να απαντά «όχι».
Στο πλαίσιο αυτό το 83,1% των ψηφοφόρων του κόμματος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει σήμερα με μια νέα διάσπαση ενώ μόλις το 16% δεν διαβλέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σε καλύτερη, την ίδια ή χειρότερη θέση αν παρέμενε αρχηγός του ο Αλέξης Τσίπρας, με το 66,4% των ψηφοφόρων του κόμματος να απαντά καλύτερη, το 24,3% ίδια και το 8,4% χειρότερη.
Όσον αφορά, τέλος, την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη, το 48,7% των ψηφοφόρων του κόμματος την κρίνει αρνητικά, το 39,2% θετικά ενώ 12,1% επιλέγει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Protothema – Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΝΔ: Εκλογές το 2027 – Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ψηφίζει μαζί και κόμμα-έκπληξη
- Τραμπ: Χωρίς συμφωνία, θα ανατινάξουμε όλα τα ενεργειακά εργοστάσια και τις πετρελαιοπηγές του Ιράν
- Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. για το ενεργειακό κόστος
- Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού
- Συνελήφθη ο 54χρονος για τη δολοφονία της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου
- Το Ιράν εξετάζει την πιθανότητα να αποχωρήσει η Τεχεράνη από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών
- Ο Ζελένσκι προτείνει… ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα
- Ένας Ισραηλινός και ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio – Ποιες περιοχές θα πλήξει
- Σενάριο «βόμβα» για το Ιράν – Θα επιχειρήσει ο Τραμπ να κάνει κάτι τέτοιο;









