Δημοσκόπηση Interview για την Politic: Ποιά ισχυρίζονται πως είναι τα ποσοστά

Αναλλοίωτο είναι το πολιτικό σκηνικό στον απόηχο της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσιάζεται σήμερα από την politic.gr, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 8,2 μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότερα τα κόμματα εμφανίζονται να έχουν συρρικνώσει ελαφρώς τα ποσοστά τους σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 32,1% (από 32,5%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9% (από 24,2%). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5% (από 12,3%) σημειώνοντας πτώση, σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση πριν από ένα μήνα.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,1%, η Ελληνική Λύση 5,4% και το ΜεΡΑ25 3,5%. Εκτός βουλής με 1,8% και 1,2% αντίστοιχα μένουν Συν. Δημιουργία και Έλληνες για την Πατρίδα. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 9,3% του σώματος.

Στο ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, η πλειοψηφία (58,1%) συνεχίζει να ζητά εκλογές στη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, ενώ ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό (38%) πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα.

Στα σενάρια συνεργασίας φαίνεται ότι καταγράφεται ευκρινέστερα το αποτύπωμα της κρίσης των υποκλοπών. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, το 35,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το 40,5% της δημοσκόπησης του προηγούμενου μήνα. Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 20,6% (από 18,6%), ενώ αυτό που σίγουρα δε «βλέπουν» οι πολίτες είναι συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ (2,4%).

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος, Photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί