Δημοσκόπηση ΕΚΠΛΗΞΗ! Ποιό κόμμα είναι το πιο αναξιόπιστο, ποιός μπορεί να κυβερνήσει

Τι μας λέει;

Εκπλήξεις προκύπτουν σε δημοσκόπηση της Prorata που έγινε από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου σε σχέση με την δημοφιλία κομμάτων και πολιτικών στην Ελλάδα.

ΠΙΟ ΙΚΑΝΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

Η Νέα Δημοκρατία αξιολογείται ως το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει τον τόπο ενώ η πλειοψηφία θεωρεί το κυβερνών κόμμα αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινωνίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (52%) εκτιμάει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει τον τόπο, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (34%) και το Κίνημα Αλλαγής (31%). Το κόμμα που εκλαμβάνεται ως το λιγότερο ικανό σε αυτό τον τομέα είναι η Ελληνική Λύση (7%).

ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα «κόβει» πρώτο το νήμα σε δημοσκόπηση της Prorata σε ερώτηση ποιο είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα στην Ελλάδα. Ειδικότερα, το 57% των συμμετεχόντων εκτιμάει ότι το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα, ενώ ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία (45%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (37%). Το κόμμα που προσλαμβάνεται ως το λιγότερο αξιόπιστο είναι η Ελληνική Λύση (14%).

ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

Η μεγαλύτερη μερίδα των ερωτώμενων (42%) πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ τη συγκεκριμένη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το 34% των συμμετεχόντων. Στην τελευταία θέση της σχετικής μέτρησης βρίσκεται η Ελληνική Λύση (11%).

ΔΕΘ

Περίπου 6 στους 10 είδαν, άκουσαν ή διάβασαν την ομιλία ή τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ. Μεταξύ αυτών, το 46% δήλωσε απόλυτα ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 54% καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο. Αντίστοιχα, περίπου 5 στους 10 έπραξαν αντίστοιχα σε σχέση με την ομιλία ή τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εκ των οποίων το 41% έμεινε αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο και το 59% καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο.

ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, καθώς το 48% των συμμετεχόντων σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, οι αρνητικές εντυπώσεις προς το πρόσωπο του αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με την μέτρηση του Ιουνίου από το 43% στο 47%. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με 36% θετικές εντυπώσεις και χωρίς σημαντικές μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επιτυγχάνει αξιοσημείωτη αύξηση της δημοφιλίας του κατά 6%. Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Φώφη Γεννηματά, ενώ έπονται ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί