Στις 14 Οκτωβρίου αρχίζει το πρόγραμμα καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων «Prima Βόλτα», μια μουσική εμπειρία που φέρνει τα μέλη των Λεσχών Φιλίας σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό. Οκτώ Λέσχες Φιλίας και το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» θα λειτουργήσουν ως κέντρα δραστηριοτήτων, προσκαλώντας τα μέλη σ’ ένα ταξίδι νοσταλγίας στις γειτονιές της Αθήνας.
«Οι Λέσχες Φιλίας του δήμου μας αποτελούν πρότυπα Κέντρα Ενεργής Γήρανσης, με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας των μελών τους. Επεκτείνουμε συνεχώς τις δράσεις μας, εισάγοντας νέες εμπειρίες», ανέφερε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Θέλουμε οι μεγαλύτεροι ηλικιακά συμπολίτες μας να παραμένουν ενεργοί και δραστήριοι. Σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, προσφέρουμε βιωματικά εργαστήρια και ειδικές ξεναγήσεις. Επιπλέον, δημιουργούμε το πρώτο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον δήμο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ».
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Ενεργής Γήρανσης, Λεσχών Φιλίας και Αστικής Πανίδας Όλγα Δούρου, τόνισε: «Βασικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλήθος εξειδικευμένων δράσεων για την τρίτη ηλικία με σκοπό να προάγουμε την υγιή και ενεργή γήρανση. Κατά συνέπεια, δώσαμε έμφαση στη δημιουργία μιας σειράς συνεργασιών, που επικεντρώνονται στη νοητική και ψυχολογική ενδυνάμωση, την κοινωνικοποίηση και τη σωματική και πνευματική ευεξία».
Μέσα στον Οκτώβριο ξεκινούν και άλλες δράσεις, σχεδιασμένες από το τμήμα τρίτης ηλικίας του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς και με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής, της έκφρασης και της κοινωνικής σύνδεσης των ατόμων τρίτης ηλικίας. Συγκεκριμένα:
- Παροχή διατροφικών συμβουλών σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ: Τα μέλη των Λεσχών Φιλίας θα λάβουν εξατομικευμένες οδηγίες από διατροφολόγους για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών τους, με λιπομέτρηση, μέτρηση οστικής μάζας και παρακολούθηση της υγείας τους.
- Ψηφιακή παρουσίαση εκθεμάτων από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Μετά την επιτυχημένη ανταπόκριση που σημείωσε, το πρόγραμμα συνεχίζεται με τη συμμετοχή της Λέσχης Φιλίας Νέου Κόσμου. Ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενταγμένες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα δέχονται επισκέψεις στο σπίτι τους από την ομάδα του Μουσείου και να γνωρίσουν τα εκθέματα μέσα από μια ψηφιακή εμπειρία. Επιπλέον, το μουσείο παρέχει δωρεάν ξεναγήσεις σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν με συνοδεία.
- Ελεύθερη είσοδος σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
- Βιωματικό θεατρικό εργαστήρι «Αγαπόνιο project»: Τα μέλη των Λεσχών Φιλίας θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη σωματική κίνηση, την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι. Τέλος, οι Λέσχες Φιλίας θα λειτουργούν εκτός από πρωί και δύο απογεύματα την εβδομάδα, ενώ παράλληλα απλουστεύονται οι διαδικασίες εγγραφής για τα νέα μέλη. Το πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας για το 2024-2025 περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και μουσεία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερήσιες εκδρομές και περιπάτους. Παράλληλα, υλοποιούνται προγράμματα γυμναστικής, αυτοάμυνας, νοσηλευτικής φροντίδας, φυσιοθεραπείας και δράσεις που προάγουν την διαγενεακή αλληλεγγύη.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης για Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η διαδρομή της είναι μία διαρκής απόδειξη της δύναμης της θέλησης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι 8 δράστες για δεκάδες κλοπές, με λεία “μαμούθ” άνω των 400.000 ευρώ
- Κ. Πιερρακάκης προσερχόμενος στο Eurogroup: Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ
- Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντιβάλ – Είχε παίξει στις ταινίες “Ο Νονός” και “Αποκάλυψη Τώρα”
- Αττική: Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και εξαπατούσαν τα θύματά τους – Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις
- Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση 55χρονου από τη Χαλκιδική – Εντοπίστηκε νεκρός στις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Αυστρία: Δίωξη για τρομοκρατία σε 21χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
- Η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές! Τι είπε ο Μητσοτάκης με αναφορά στα «αβέβαια χρόνια» που έρχονται
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- ΕΕΔ: “Αξιώνουμε πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς σχετικά με την εισαγωγή της AI στη Δικαιοσύνη”









