Δημιούργησαν το πρώτο περιπολικό προσαρμοσμένο στην «Covid-19 εποχή»

Ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με προστασία από τον κορωνοϊό δημιουργήθηκε στο πνεύμα των αναγκών της νέας εποχής της πανδημίας. Πρόκειται για ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού, στο οποίο τοποθετήθηκε διαχωριστικό πλέξι γκλας (ελληνιστί, άθραυστος υαλοπίνακας) ανάμεσα στις μπροστινές και τις πίσω θέσεις. Το συγκεκριμένο περιπολικό θα επιθεωρηθεί προσωπικά από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., […]

Ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με προστασία από τον κορωνοϊό δημιουργήθηκε στο πνεύμα των αναγκών της νέας εποχής της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού, στο οποίο τοποθετήθηκε διαχωριστικό πλέξι γκλας (ελληνιστί, άθραυστος υαλοπίνακας) ανάμεσα στις μπροστινές και τις πίσω θέσεις.

Το συγκεκριμένο περιπολικό θα επιθεωρηθεί προσωπικά από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχαήλ Καραμαλάκη, ώστε να εκτιμήσει ο ίδιος και να αποφασίσει την τοποθέτηση του στο στόλο των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των αστυνομικών από την πανδημία.

Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ είχαν επισημάνει: «τα υπηρεσιακά οχήματα με τα οποία γίνονται προσαγωγές – συλλήψεις οφείλουν, ειδικότερα την τρέχουσα χρονική περίοδο, να είναι για τους επιβαίνοντες συναδέλφους μας ασφαλή, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής τους στον covid-19 (κορωνοϊό). Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει ακόμα και μετά την πραγματοποίηση απολύμανσης, αφού υπάρχει ορατός ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σε περιπτώσεις που ένας πολίτης προσάγεται ή συλλαμβάνεται και οδηγείται εντός υπηρεσιακού οχήματος. Ως Ενώσεις Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, προτείνουμε να ληφθεί άμεση μέριμνα από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, προκειμένου να τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα µε τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών, σταθερός και άθραυστος υαλοπίνακας (plexiglass) για το διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων. Τούτο άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 11 παρ. 2 του Π.Δ. 45/2008, το οποίο θεσμοθετήθηκε στο παρελθόν με προτάσεις και αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος».

φωτο pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί