Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου Ρομά: «Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ για τον πυροβολισμό»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι γονείς του 16χρονου Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από 34χρονο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μαζί τους ήταν και ο συνήγορός τους, Θεόφιλος Αλεξόπουλος προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνήγορος της οικογένειας προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία μέσω δηλώσεων του σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την Ελληνική Αστυνομία σε ό,τι αφορά στο συμβάν. «Όταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις ατόμων της φυλής Ρομά ανά την Ελλάδα, ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε να δικαιολογήσουμε αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Το αφήγημα είναι γνωστό. Υπάρχει μία ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι. Είναι μία βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι μαζί του, περιμένουμε ένα θαύμα».

law&order/intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί