• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δίκη Τοπαλούδη : Ο Ροδίτης κατηγορούμενος επιμένει ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία

Δίκη Τοπαλούδη : Ο Ροδίτης κατηγορούμενος επιμένει ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο πρώτος κατηγορούμενος περιέγραψε με λεπτομέρειες στιγμές από το μοιραίο βράδυ, αρνούμενος ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στη σκηνή του εγκλήματος

Κορυφώνεται η ένταση στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης ΤοπαλούδηΣήμερα κατέθεσε η αδελφή του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής και στη συνέχεια ακολούθησαν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων. Ενδιαφέροντα είναι τα όσα δήλωσαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι κ.κ. Αμπράζης και Κούγιας, δικηγόροι του Ροδίτη και της οικογένειας Τοπαλούδη αντίστοιχα. 

Εν τω μεταξύ, στην ίδια γραμμή επιμένει ο Ροδίτης κατηγορούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Ροδίτης υποστήριξε στην απολογία του ότι βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, με τον συγκατηγορούμενό του και την Ελένη. Ωστόσο, έριξε όλες τις ευθύνες στον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής, λέγοντας ότι ο ίδιος δε συμμετείχε στη δολοφονία. 

Στον συγκατηγορούμενο του απέδωσε τις ευθύνες για όσα συνέβησαν στην Ελένη Τοπαλούδη τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2018, ο Ροδίτης κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος, μέσα στο σπίτι του οποίου η φοιτήτρια βιάσθηκε και κακοποιήθηκε φρικτά σύμφωνα με την κατηγορία, δήλωσε στο δικαστήριο πως ήταν παρών πλην όμως εντελώς αμέτοχος σε αναπάντεχο ξέσπασμα βίας του τότε φίλου και νυν συγκατηγορουμένου του, σε βάρος της 19χρονης. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν σκότωσε και δεν βίασε την φοιτήτρια, για την οποία ανέφερε πως “το έπαιζε λίγο δύσκολη” και πως ότι έκανε μαζί της, ήταν επιθυμία της. “Ήθελε να γίνουν όλα αυτά, ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί”.

Απάντησε επίσης ότι δεν νιώθει τύψεις για όσα υπέστη η 19χρονη, αφού, όπως είπε, ο ίδιος δεν έκανε τίποτε, αλλά νιώθει άσχημα γιατί δεν απέτρεψε τον συγκατηγορούμενο του από όσα έκανε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση τους με την φοιτήτρια, ο 23χρονος είπε πως ο συγκατηγορούμενος του, κανόνισε να βρεθούν οι τρεις τους στο εξοχικό του, λέγοντας του πως το θύμα το είχε προτείνει. Ανέφερε μάλιστα πως το επίμαχο βράδυ που πήραν την φοιτήτρια από το σπίτι της , θεώρησε πως η 19χρονη είχε κάνει χρήση ουσιών “φαινόταν ότι είχε πιει κάτι…ήταν παρανοϊκή”.

Κατά τον κατηγορούμενο, η κατάσταση ξέφυγε αφού είχαν ερωτική επαφή με την 19χρονη, όταν εκείνη δήλωσε στον Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο πως αυτός (σσ ο ροδίτης) ήταν ερωτικά καλύτερος. Τότε, όπως είπε ο απολογούμενος, ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του “άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο.”

Ο 23χρονος είπε επίσης στο δικαστήριο πως έλεγε στον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά, παρόλο που παραδέχθηκε πως ο ίδιος οδηγούσε, “κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια”.

Τονίζοντας πως ο ίδιος δεν βοήθησε καθόλου ο Ροδίτης κατηγορούμενος υποστήριξε, πως μόνος του ο συγκατηγορούμενος του, κατέβασε την σχεδόν λιπόθυμη φοιτήτρια στα βράχια. “Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα”.

Σύμφωνα με την εξιστόρηση του κατηγορούμενου όταν εξαγριώθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος και άρχισε να χτυπά την 19χρονη , ο ίδιος δεν έκανε τίποτε . “Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα”.

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Είπε επίσης πως αφού ο συγκατηγορούμενος του πέταξε την 19χρονη στον γκρεμό γύρισε στο αυτοκίνητο και του είπε “πάμε όλα τελείωσαν” και πως τις επόμενες ημέρες του έλεγε να πούνε ψέματα ότι την άφησαν στην περιοχή ώστε να φανεί πως άλλοι την σκότωσαν.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι.. για αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες..

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε;

Κατηγορούμενος: Καλά

Εισαγγελέας: Ρωτάω σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις;

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

Δικηγόρος Ροδίτη: «Καταλήγω ότι είναι μικρότερη η συμμετοχή του Ροδίτη»

Ο Μιχάλης Αμπράζης, ο οποίος διορίστηκε αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο ως συνήγορος του Ροδίτη, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέρθηκε στην υπόθεση και στην κατάθεση της αδελφής του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής. 

Όπως είπε: «είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Η εξέτασή της (αδελφής κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής) ήταν μαραθώνια. Σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια προσπαθούσα να βρω τις απαντήσεις, από όσα απαντήθηκαν αλλά και να βρω την αλήθεια μέσα από τη σιωπή».

«Καταλήγω ότι είναι μικρότερη η συμμετοχή και η ευθύνη του Ροδίτη» σημείωσε. 

Ο κ. Αμπράζης ανέφερε ότι ήταν πολύ δύσκολη έως ανύπαρκτη η συνεργασία με τον Ροδίτη κατηγορούμενο, μέχρι πριν από κάποιες μέρες που του τηλεφώνησε. Από τότε, τον φωνάζει με το μικρό του όνομα και του έχει ζητήσει να μην κάνει φασαρία μέσα στη δικαστική αίθουσα, κάτι που έχει τηρήσει ο Ροδίτης κατηγορούμενος. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες φορές, ο Ροδίτης είχε επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη δίκη. 

Όσον αφορά στην κράτηση του πατέρα του Ροδίτη, επιβεβαίωσε ότι κρατήθηκε προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι αληθινά όσα κατέθεσε, ωστόσο το πρωί παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. 

Κούγιας: Ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής μεγάλωσε σε πολύ καλό περιβάλλον 

Ευχάριστη έκπληξη χαρακτήρισε την παρουσία της αδελφής του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής, ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας. Όπως είπε, η αδελφή του είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και κατά την εκτίμησή του ο κατηγορούμενος παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα πλούσιο περιβάλλον, με όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί σ΄ένα χρήσιμο μέλος της κοινωνίας. 

«Απέκλεισε από όλη την υγιή κοινωνία της Ρόδου, να διαλέξει ως μοναδικό του φίλο τον Ροδίτη. Όπως είπε η αδελφή του, τον θαύμαζε γιατί ήταν επικίνδυνος και κακός» είπε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε ότι «ο ψυχίατρος υποστηρίζει ότι ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος είχε κόμπλεξ με την εμφάνισή του και αυτό του δημιούργησε μια ψυχική διαταραχή, οδηγώντάς τον σε αντικοινωνικές συμπεριφορές». 


Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.


Πληροφορίες από star.gr/photo αρχείου: eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.