Ολοκληρώνεται, πιθανότατα σήμερα, η κατάθεση, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, της πρώτης καταγγέλλουσας για άγρια σεξουαλική βία που υπέστη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Φιλιππίδη, η οποία καταθέτει μετά από αίτημα της, χωρίς δημοσιότητα.
Η δίκη του διακεκριμένου ηθοποιού, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί, εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη κατάθεση, με δημοσιότητα καθώς η δεύτερη συνάδελφος τού κατηγορούμενου έχει δηλώσει πως επιθυμεί να καταθέσει με ανοικτές τις πόρτες του δικαστηρίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όταν ολοκληρωθεί η δεύτερη κατάθεση και έρθει η σειρά της τρίτης καταγγέλλουσας να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα, το δικαστήριο και πάλι θα κλείσει τις πόρτες για το κοινό καθώς και αυτή η ηθοποιός έχει ζητήσει διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών για την κατάθεση της.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο, δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πράξεις για τις οποίες τον κατήγγειλαν τρεις συνάδελφοι του που κατέθεσαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας ότι ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε την θέση ισχύος που είχε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησής του.
Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επιφανούς ηθοποιού είχε αντιταχθεί στο αίτημα των δύο ηθοποιών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, πλην όμως το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα τους.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
- «Αρκετά πια»! Ο Μεντβέντεφ ζήτησε εδώ και τώρα σκληρά αντίποινα κατά του Ουκρανονάτο
- Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ
- Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη με παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν
- Το τρυφερό φιλί του Κώστα Καραμανλή στη Νατάσα Παζαΐτη και οι ευχές για “Καλή Χρονιά”









