Διάθεση 100.000 ευρώ από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) για αγορά υγειονομικού υλικού

Την απόφαση να προσφέρει το ποσό των 100.000 ευρώ για την αγορά υγειονομικού υλικού πήρε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), συντασσόμενη στη μάχη που δίνει το Ελληνικό Σύστημα Υγείας. Το ποσό προέρχεται από τις συνδρομές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς την Ομοσπονδία και ο τρόπος αλλά και σε ποιες νοσοκομειακές μονάδες θα διατεθεί το […]

Την απόφαση να προσφέρει το ποσό των 100.000 ευρώ για την αγορά υγειονομικού υλικού πήρε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), συντασσόμενη στη μάχη που δίνει το Ελληνικό Σύστημα Υγείας.

Το ποσό προέρχεται από τις συνδρομές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς την Ομοσπονδία και ο τρόπος αλλά και σε ποιες νοσοκομειακές μονάδες θα διατεθεί το ποσό θα αποφασιστεί άμεσα, έπειτα από την επικοινωνία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) όσο και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Η χώρα μας, όπως και το σύνολο σχεδόν του πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δίχως προηγούμενο οδυνηρή πραγματικότητα, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, όπου απειλούνται η ζωή και η υγεία όλων μας, δοκιμάζεται η αντοχή της κοινωνίας μας καθώς και του εθνικού συστήματος υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

«Στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης αγωνίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, ξεπερνώντας ακόμα και τις φυσικές τους δυνάμεις και με κίνδυνο της υγείας της δικής τους και των οικογενειών τους, προσφέρουν στον συνάνθρωπο μέσα σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που ήταν και είναι υποβαθμισμένο, θύμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που με πρόσχημα την κρίση υποστελέχωσαν και υποχρηματοδότησαν τις δημόσιες δομές προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο», σημειώνει η ΔΟΕ.

Και καταλήγει: «Ως Δ.Σ. της ΔΟΕ, εκφράζοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απευθύνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος μάχονται άοκνα για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας.

Εκφράζουμε την αυτονόητη και δεδομένη αλληλεγγύη μας απέναντί τους. Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία και καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της ικανοποίησής τους (με μόνιμους διορισμούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργίας και στελέχωσης νέων ΜΕΘ σύμφωνα με τα πρότυπα και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κλπ.)».

amna / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί