Σε τεχνικό επίπεδο, όπως επισημαίνεται από τον Διαχειριστή, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της ηλεκτρικής διασύνδεσης για αμφίδρομη ροή ενέργειας, σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας.
Η ηλέκτριση της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής ξεκίνησε στο τέλος Μαΐου, με τη μεταφορά των πρώτων φορτίων ηλεκτρικής ενέργειας από την Αττική προς την Κρήτη.
«Οι δύο διασυνδέσεις που διαθέτει πλέον η Κρήτη, μέσω Πελοποννήσου και Αττικής, θωρακίζουν διπλά την ασφαλή ηλεκτροδότηση του νησιού ενώ δημιουργούν νέες προοπτικές για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, με την οποία μπορεί να τροφοδοτείται όχι μόνο το τοπικό σύστημα αλλά και η ηπειρωτική χώρα», τονίζεται.
Οι δοκιμές μεταφοράς ισχύος συνεχίζονται βάσει προγραμματισμού, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης μεταφορικής ικανότητας ανά ηλεκτρικό καλώδιο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
- Ά.Σκέρτσος: Διαχρονικό το πρόβλημα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μηχανισμού αγροτικών ενισχύσεων
- ΥΠΕΝ-«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» με αυξημένο κονδύλι
- Σε επιφυλακή οι Φιλιππίνες εν αναμονή του τυφώνα Kalmaegi – Χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τις εστίες τους
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας









