Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 12.000 οικογένειες στην ΠE Πειραιώς και Νήσων

Tρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε 12.312 οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, διανέμει η Περιφέρεια Αττικής.

H κίνηση γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Η δράση ξεκίνησε αρχές Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 του μήνα με τις διανομές να αφορούν σε είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά και είδη οπωροπωλείου καθώς και βρεφικά είδη και είδη υγιεινής.

Μέχρι σήμερα διανεμήθηκαν προϊόντα σε ωφελούμενους του προγράμματος στους δήμους Νίκαιας Τροιζήνας, Πόρου, Αίγινας, Σπετσών και Κυθήρων. Σήμερα στο Δήμο Κορυδαλλού, αύριο σε Νίκαια-Ρέντη, την Πέμπτη στο Αγκίστρι, την Παρασκευή στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στις 15-16 Απριλίου σε Σαλαμίνα-Πέραμα και 20-21-22 Απριλίου στο Δήμο Πειραιά.

Αναφορικά με τη σημασία του προγράμματος ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε: «Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

photo video screenshot αρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί