Από την ερχόμενη εβδομάδα το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να άρει τους περιορισμούς για υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.
«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ζητώντας να μείνει ανώνυμος.
Τέλος η καραντίνα για τουρίστες από την ΕΕ και 5 ακόμη χώρες
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος, οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, και από δύο συνοριακές διαβάσεις.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 19 Απριλίου λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η οποία επέτρεπε να πραγματοποιούνται μόνο οι ουσιώδεις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού.
Οι επιβάτες από τις παραπάνω χώρες λοιπόν, πιθανότατα από τις 19 του μήνα, δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή δείχνουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς του lockdown.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες. Για τους τουρίστες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαιτείται δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί και φέρουν αρνητικό τεστ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξει τον τουριστικό της τομέα, βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της, από τα μέσα Μαΐου.
iefimerida/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραηλινές Ε.Δ.: Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη είναι εντός εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων
- Σύλληψη πασίγνωστου γκαλερίστα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τις κατασχέσεις έργων τέχνης
- Τραμπ για πρώην διευθυντή του FBI: «Χαίρομαι που πέθανες»
- Ο αμερικανικός στρατός λέει ότι έχει “μειώσει” την ιρανική απειλή στο Στενό του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τις απολυμάνσεις στο λιμάνι για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού
- Φτιάξτε τέλειο αυγό ποσέ με μια κατσαρόλα! Το viral βίντεο του TikTok
- «Βρέχει» ιρανικούς πυραύλους στο Ισραήλ – Χτυπήθηκε πόλη με πυρηνικές εγκαταστάσεις – Vid
- Για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν μιλάει κανένα δυτικό ΜΜΕ – Vid
- Η τάση στα ραντεβού που οι γυναίκες λένε ότι οι άντρες τις εγκαταλείπουν…στην ερημιά! vid
- Οι Ιρανοί χτύπησαν αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και ΗΑΕ









