Δεν θέλεις θάλασσα; Η Ελλάδα έχει φροντίσει τα πάντα για το καλοκαίρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαγευτείτε!

Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, πεζοπορία και αναρρίχηση σε ψηλές κορυφές, ράφτινγκ, ιππασία αλλά και φανταστικό φαγητό σε έναν απροσδόκητα ωραίο καλοκαιρινό προορισμό.

Από το Πάπιγκο έως τους Ασπραγγέλους και από τη Βωβούσα έως το Δεμάτι, το Καπέσοβο και το Τσεπέλοβο, η αρχιτεκτονική και το τοπίο στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων αποτελούν ένα μοναδικό κομμάτι της ελληνικής ομορφιάς αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα τουρισμού μεγάλης διάρκειας, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Στα Ζαγοροχώρια λειτουργούν δεκάδες τουριστικά καταλύματα, κυρίως ξενώνες, τα οποία στην εποχή προ του κορωνοϊού γέμιζαν και το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι.

Τι μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι στα Ζαγοροχώρια

Κατά την διάρκεια της διαμονής σας στα Ζαγοροχώρια υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να βάλετε στη “Must not miss” λίστα σας και είναι:

  • Να κάνετε την πεζοπορία (3 ώρες ) μέχρι τη Δρακόλιμνη που τώρα το καλοκαίρι χωρίς τα χιόνια δεν απευθύνεται μόνο στους πιο έμπειρους του σπορ.
  • Να πάτε να δείτε κάποια από τα 60 φημισμένα  τοξωτά γεφύρια του 18ου-19ου αιώνα που βρίσκονται στην περιοχή.
  • Να διασχίσετε την χαράδρα του Βίκου ακολουθώντας τον ποταμό Βοϊδομάτη με τα κρυστάλλινα νερά. Η θερμοκρασία του νερού είναι αρκετά χαμηλή ακόμα και το καλοκαίρι σε περίπτωση που ψηθείτε να  ρίξετε  την βουτιά.
  • Να κάνετε ένα tour στα διάφορα χωριά, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, Αρίστη, Μονοδένδρι, Κήποι κά. Συνολικά 46 χωριά απαρτίζουν τα Ζαγοροχώρια, οπότε θα έχετε μεγάλη δυνατότητα επιλογής.
  • Να δοκιμάσετε τις Ηπειρώτικες πίτες που είναι οι πλέον φημισμένες σε όλη την Ελλάδα.

Οι δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες είναι όμως πάρα πολλές και μάλιστα ο ίδιος ο Δήμος Ζαγορίου φροντίζει να τις διαφημίζει!!! Πεζοπορία στο βουνό, mountain bike, ορειβασία, ράφτινγκ στους ποταμούς Αώο και τον Βοϊδομάτη.

Στην έδρα του Δήμου στους Ασπραγγέλους λειτουργεί – από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο – σύγχρονο σκοπευτήριο ενώ στην περιοχή λειτουργεί και πίστα αιωροπτεριστών. Ακόμα και σε κυνήγι τρούφας μπορεί να συμμετάσχει ο επισκέπτης της περιοχής.

Μαγευτείτε!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί