Σε πανελλαδική απεργία θα προχωρήσει η Πανελληνία Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) τον επόμενο μήνα.
Ειδικότερα, η ΠΝΟ ανακοίνωσε νέα 48ωρη κινητοποίηση που ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου 2021 και ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου όπως ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, Υπηρεσίες Γενικών Μητρώων, ΓΕΝΕ, ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, κ.λπ.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, «ο αγώνας δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την τάξη των εργαζομένων».
Επίσης, το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών κάνει λόγο για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς» συμπληρώνοντας ότι «όχι μόνον δεν βελτίωσε, έστω και επ’ ελάχιστο, την αρνητική της θέση, αλλά πεισματικά αρνείται τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ναυτεργατών με παραπλανητικά τερτίπια και παραλλαγές». Όπως υπογραμμίζεται, η εργοδοτική πλευρά «προσπαθεί να πείσει για τα “φιλεργατικά της αισθήματα” και ομιλεί για “αυξήσεις” της τάξεως του 0% για το 2020, του 1% χωρίς αναδρομική ισχύ για το 2021 και του 1% για τη σύμβαση του 2022 (!!!!!) δημιουργώντας έτσι ευθέως συνθήκες “πολεμικής αντιπαράθεσης”, “ξεχνώντας” να αναφέρει ότι από το 2019 οι ναυτεργάτες όχι μόνο δεν πήραν 1 ευρώ αύξηση αλλά χάρις στη σκληρή δουλειά τους, και χωρίς να πληρώνονται επί μήνες πολλές φορές, με μειωμένες και ελλιπείς συνθέσεις, με πολλαπλάσιες ώρες απασχόλησης από ό,τι προβλέπει ο νόμος, κατάφεραν και κράτησαν όρθιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες».
Στο τέλος, η ΠΝΟ επισημαίνει ότι «παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και διαμαρτυρίες μας, και τις αντίστοιχες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, σχετικά με τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, όχι μόνο δεν επιλύονται και δεν βελτιώνονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά με αποκορύφωμα τον καταιγισμό σειράς πρόσθετων αντεργατικών νόμων».
(sputniknews. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπογραφή προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Αρμενίας
- Ταϊβάν: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταϊπέι από άνδρα που κρατούσε μαχαίρι
- Αμερικανός ΥΠΑΜ: «Πολλοί νέοι σήμερα είναι είτε χοντροί είτε χαζοί», vid
- ΕΥΔΑΠ: Τι ισχύει με τις επικείμενες αυξήσεις στο νερό
- Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία
- Ο αποκαλούμενος “ήρωας του Σίδνεϊ” έλαβε μια επιταγή άνω του 1 εκατ. ευρώ από χρήματα που συγκέντρωσαν πολίτες
- ΗΑΕ: Σπάνιας έντασης καταιγίδα πλήττει μία από τις πιο άνυδρες περιοχές του πλανήτη
- Η ερώτηση που έθεσαν στον Πούτιν για τον Θεό – Τι απάντησε, vid
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 44χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια τη σύντροφό του
- «Πνίγεται» στα χρέη η Γαλλία του Μακρόν: Σοκαριστικά στοιχεία









