• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δέλεαρ για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος: Αυτό είπαν για τα Lockdown, ΒΙΝΤΕΟ

Δέλεαρ για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος: Αυτό είπαν για τα Lockdown, ΒΙΝΤΕΟ

diodia eurok 1
Συνεχώς σε καραντίνα και μόνο "υπομονή" ακούγεται...

Κατά την τακτική ενημέρωση που έγινε το απόγευμα, η κ. Κοτανίδου ισχυρίστηκε ότι φέτος την Ανάσταση, ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας».

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, είπε να κάνει ο κόσμος λίγη υπομονή ακόμη με δέλεαρ τις μετακινήσεις την περίοδο της Ανάστασης.

Είπε, ότι αφού «κάνουμε υπομονή, ίσως φέτος το Πάσχα, να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας».

Με τον τρόπο αυτό, αφήνει κάποιο ενδεχόμενο για «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νομό σε νομό, αλλά πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όλο υπομονή, αλλά δεν φαίνεται το φως στο τούνελ, τα μέτρα επεκτείνονται και αυξάνονται και η οικονομία διαλύεται.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, με αφορμή την φερόμενη απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, πως τα Lockdown επεκτείνονται και μετά την 1η Μαρτίου. (ΕΔΩ).

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε» υπογράμμισε σε δραματικό τόνο η κυρία Κοτανίδου, χτυπώντας το ευαίσθητο σημείο του Έλληνα.

Παρόλα αυτά, κανένας λόγος δεν έγινε για άμεση άρση ορισμένων περιορισμών. Αυτό που δήλωσε ήταν: «Βασικό μας μέλημα είναι το κατά το δυνατό πιο γρήγορο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο τα νούμερα δεν μας το επιτρέπουν. Παρά την ελπίδα μας τα νούμερα φαίνονται πολύ άσχημα».

Δείτε το βίντεο:

photo eurokinissi