• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δ. Θεσσαλονίκης: Πως θα κατατίθενται οι φάκελοι για τραπεζοκαθίσματα

Δ. Θεσσαλονίκης: Πως θα κατατίθενται οι φάκελοι για τραπεζοκαθίσματα

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά για τα τραπεζοκαθίσματα.


Η επαναλειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και η τήρηση των κανόνων ασφάλειας της δημόσιας υγείας, καθώς και η βιωσιμότητα αυτού του επιχειρηματικού κλάδου δημιουργούν μία νέα συνθήκη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε πρώτο χρόνο κατέθεσε δέσμη προτάσεων προς την Ελληνική Κυβέρνηση και από τη δημοσίευση σήμερα του προσχεδίου των νομοθετικών ρυθμίσεων, έχει ήδη ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του τη σχετική προεργασία.

Εν όψει της υπερψήφισης του σχετικού νόμου που θα ρυθμίζει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, από την πρώτη στιγμή με εντολή και οδηγίες του Δημάρχου Κ. Ζέρβα προετοιμάζεται ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί συντεταγμένα στις νέες ανάγκες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσεγγίζει το ζήτημα με τρόπο ισόρροπο, αναγνωρίζοντας από την μία την ανάγκη ενίσχυσης του επιχειρείν και συγκεκριμένα των ΚΥΕ αλλά από την άλλη την υποχρέωση διασφάλισης βιώσιμης κινητικότητας εντός του αστικού ιστού, για όλους ανεξαιρέτως. Αναζητείται ένα νέο προσωρινό σημείο ισορροπίας. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και είναι κρίσιμος παράγοντας η συναίνεση και η συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους δημότες.

Αναλυτικά:

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά τις επόμενες ημέρες για τις νέες ρυθμίσεις ώστε να προετοιμαστούν για την κατάθεση του φακέλου τους. Οι νέες αυτές ρυθμίσεις θα προσδιορίζονται από τη νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Για την αποφυγή δημιουργίας χρονοβόρων διαδικασιών, γραφειοκρατικού κόστους και ταλαιπωρίας κατά την αδειοδότηση των ΚΥΕ, προετοιμάζεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών, που θα γίνουν πριν την ημερομηνία επαναλειτουργίας των ΚΥΕ (25/5).

Θα εξετασθεί η αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου σε πλατείες και σε κάθε ελεύθερο χώρο που γειτνιάζει με υφιστάμενα ΚΥΕ. Απορρίφθηκε η αξιοποίηση χώρου επί του οδοστρώματος που προορίζεται για στάθμευση αυτοκινήτων.

Κατά τις περιπτώσεις εκείνες που η επέκταση κατάληψης και χρήσης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου από ΚΥΕ είναι αδύνατη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην μείωση τελών κατά 50% καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων ρυθμίσεων.

grtimes / photo eurokinissi