«Με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα ότι η Αίγινα δεν βρίσκεται μόνο στο κέντρο της καρδιάς μας αλλά και στο κέντρο των κοινωνικών πολιτικών της χώρας. Καταφέραμε ως υπουργείο και για πρώτη φορά εντάξαμε και τα οκτώ σχολεία της Αίγινας στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ως μέρος της συνολικής επέκτασης του προγράμματος σε ακριτικούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας. Είναι μια σημαντική βοήθεια στις οικογένειες και στις εργαζόμενες μητέρες να γνωρίζουν ότι το μεσημεριανό γεύμα καλύπτεται από την Πολιτεία και ότι μπορούν να βασίζονται σε αυτήν την παροχή», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το δημαρχείο της Αίγινας.
Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Έχοντας μιλήσει και ανακοινώσει το πρόγραμμα στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και των οκτώ σχολείων, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να πω ότι εντός του φθινοπώρου θα ξεκινήσει η διανομή των σχολικών γευμάτων για τους 630 μαθητές και μαθήτριες. Κάθε μέρα ζεστό γεύμα με σαλάτα και φρούτο θα παραδίδεται στα σχολεία, με ειδικές και αυστηρές προδιαγραφές, που θα διασφαλίζουν την άριστη ποιότητά του».
Η υπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές της ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς, «αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός σχετικά με την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών παρασκευής, συσκευασίας και διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία». «Με τη διεύρυνση του προγράμματος και την ένταξη περισσότερων δήμων, μεταξύ αυτών και του Δήμου Αίγινας, το κράτος υποστηρίζει, έμπρακτα, την ελληνική οικογένεια όπου και αν βρίσκεται και τις καθημερινές απαιτήσεις που αυτή καλείται να καλύψει», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη, στον διαγωνισμό εντάσσονται, επίσης, για πρώτη φορά, οι Δήμοι Γρεβενών, Ορεστιάδας, Σουφλίου, Σαμοθράκης, Ιστιαίας- Αιδηψού, Παιονίας, Ικαρίας, που επιλέχθηκαν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Η δωρεάν παροχή ποιοτικών γευμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο, συμβάλλει στη δημιουργία μίας κοινωνίας αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών ξεκινώντας από τη σχολική κοινότητα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οδηγός στη Συγγρού εντοπίστηκε να τρέχει με 187 χλμ/ώρα
- Ρωσία-Σερβία: Συμφωνία εισαγωγής αερίου
- Π. Παπανικόλας: Οι αυτοκινητόδρομοι παραμένουν αναγκαία υποδομή για τη χώρα
- Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο – Θα χρεοκοπήσουμε αν αυξήσουμε μισθούς χωρίς αντίκρισμα παραγωγικότητας
- Συνελήφθη 40χρονος για ληστείες και διαρρήξεις σε καταστήματα του Πειραιά
- Οδησσός-Μολδαβία! «Συναγερμός» από τους Ρώσους για ΝΑΤΟ και ΕΕ
- Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για βιασμό ο γιος του ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων
- Χονγκ Κονγκ: Σχολεία και επιχειρήσεις κλείνουν εν αναμονή του υπερτυφώνα Ραγκάσα, vid
- Δικαστής ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να αποκαταστήσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του UCLA
- Τι αναφέρει ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα συμβαίνουν με επίκεντρο την Γάζα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
