την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι φαίνεται πως «δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα». Είχα, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης «μια ελπίδα ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα είχατε μια ανασύνταξης στις σκέψεις σας. Αλλά εσείς συνεχίζετε τις δηλητηριώδεις, τοξικές αναφορές και τα ψέματα».
Ο υπουργός είπε απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «λυπάμαι για την έκφραση αλλά είστε ψεύτες όταν μιλάτε για τους θανάτους από την Covid-19. Πραγματικά ντροπή». «Το δεύτερο ψέμα σας είναι όταν μας λέτε ότι έχουμε εργαζόμενους στο ΕΣΥ με μπλοκάκια, με προσλήψεις εποχικές και όχι μόνιμους, παρ΄όλο που ξέρετε ότι από τον Αύγουστο έχουν βγει τα αποτελέσματα για την πρόσληψη περίπου 250 νοσηλευτών ΠΕ. Από τις 15 Σεπτεμβρίου βγήκαν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για 2.000 νοσηλευτές ΤΕ και στις 15 Νοεμβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για άλλους 2.000 νοσηλευτών ΔΕ. Συνολικά δηλαδή 5.000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες». Ο κ. Χρυσοχοΐδης, πρόσθεσε πως «ξέρετε ότι έχουμε προβλέψει να προσληφθεί 6.500 προσωπικό στο ΕΣΥ, εκ των οποίων 1.500 ιατροί, πάνω από 3.000 νοσηλευτές», ενώ σε λίγες ημέρες θα προκηρυχθούν 800 θέσεις για το ΕΚΑΒ.
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη σε κάποια από τις επόμενες παρεμβάσεις του «να μας πει εάν έχει δεχθεί ή όχι κάποια επιστολή σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του από το Predator» .
απεμπε- φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









