Χωρίς ρεύμα και νερό η Σαντορίνη

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν από τα ξημερώματα της Κυριακής κάτοικοι και τουρίστες στο νησί της Σαντορίνης καθώς μεγάλο μέρος του νησιού δεν έχει ρεύμα και νερό.

Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για τον κόσμο που επιλέγει το «στολίδι» των Κυκλάδων για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τους επιχειρηματίες να προσπαθούν να βάλουν μπροστά γεννήτριες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.

Όπως είχε αναδείξει πέρυσι η Deutche Welle σε ρεπορτάζ της πέρυσι, από τo 2017 έως το 2021 η κατανάλωση νερού στο νησί αυξήθηκε πάνω από 100%.


Η Σαντορίνη τροφοδοτείται κυρίως με πόσιμο νερό από την ηπειρωτική Ελλάδα με φιάλες. Υπάρχει το νερό της βρύσης, ωστόσο δεν πίνεται, διότι είναι αφαλατωμένο θαλασσινό νερό.

Η διαδικασία φιλτραρίσματος και αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, που γίνεται μέσω ειδικών γεωτρήσεων σε διάφορα σημεία του νησιού, φέρνει πάντως υπό κανονικές συνθήκες νερό στα νοικοκυριά της Σαντορίνης για τις καθημερινές ανάγκες τους. Η απότομη όμως αύξηση της κατανάλωσης νερού τα τελευταία χρόνια λόγω τουρισμού μπλοκάρει τη διαδικασία φιλτραρίσματος δημιουργώντας προβλήματα στην παροχή νερού.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί