Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για τον κόσμο που επιλέγει το «στολίδι» των Κυκλάδων για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τους επιχειρηματίες να προσπαθούν να βάλουν μπροστά γεννήτριες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.
Όπως είχε αναδείξει πέρυσι η Deutche Welle σε ρεπορτάζ της πέρυσι, από τo 2017 έως το 2021 η κατανάλωση νερού στο νησί αυξήθηκε πάνω από 100%.
Η Σαντορίνη τροφοδοτείται κυρίως με πόσιμο νερό από την ηπειρωτική Ελλάδα με φιάλες. Υπάρχει το νερό της βρύσης, ωστόσο δεν πίνεται, διότι είναι αφαλατωμένο θαλασσινό νερό.
Η διαδικασία φιλτραρίσματος και αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, που γίνεται μέσω ειδικών γεωτρήσεων σε διάφορα σημεία του νησιού, φέρνει πάντως υπό κανονικές συνθήκες νερό στα νοικοκυριά της Σαντορίνης για τις καθημερινές ανάγκες τους. Η απότομη όμως αύξηση της κατανάλωσης νερού τα τελευταία χρόνια λόγω τουρισμού μπλοκάρει τη διαδικασία φιλτραρίσματος δημιουργώντας προβλήματα στην παροχή νερού.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γιατί μπέρδευαν τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ…με τον Ζακ Γαλιφιανάκη! To διάσημο GIF
- “Κύβος εμβύθισης”: Φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ θα βιώνουν την εμπειρία του χειρουργείου μέσω Virtual Reality
- Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Ο βασικός ύποπτος αποφυλακίστηκε
- Αλεξανδρούπολη: Παρεμβάσεις για την καθαριότητα στον δρόμο που οδηγεί στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων
- Bodybuilders VS Εργάτες οικοδομών: Ποιός κέρδισε σε αυτό το πείραμα, vid
- Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον δήμο Πατρέων για τους πληγέντες της πυρκαγιάς του φετινού Αυγούστου
- Όλο και πιο ανθεκτικά κάνουν τα ανθρωποειδή τους οι Κινέζοι, vid
- Η στιγμή που ο δολοφόνος του δεξιού Κερκ μαθαίνει πως ίσως του επιβληθεί θανατική ποινή, vid
- Ζαπορίζια: Σβήστηκε φωτιά στην εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμου του πυρηνικού σταθμού
- Πώς το “ψηφιακό δίδυμο” του ανθρώπου φέρνει επανάσταση – Οι γιατροί «θα βλέπουν την εικονική εκδοχή του ασθενή»
Κύρια Θέματα

















