Ήδη έχει πέσει χιόνι στα χωριά της Δυτικής Φωκίδας, την Καλοσκοπή, τον Πανουργιά, το Μαυρολιθάρι, όπως επίσης και στα ορεινά της Φθιώτιδας σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μ. ενώ χιονίζει στις περιοχές γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Νωρίς το πρωί χιόνισε και στην κορυφογραμμή της Όρθρυος χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα ενώ η θερμοκρασία αυτή την ώρα στα πεδινά της Στερεάς Ελλάδας κινείται ανάμεσα στους 9 και τους 11 βαθμούς.
Οι καιρικές συνθήκες το Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών -Λαμίας αλλά και Λαμίας- Λάρισας όπως και στον Ε 65 για Καρδίτσα και Τρίκαλα είναι αρκετά καλές, δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα ενώ από το πρωί σποραδικές βροχοπτώσεις υπήρχαν σε διάφορα σημεία χωρίς όμως να δυσκολέψουν την έξοδο που ήδη αρχίζει και γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα εθνικά οδικά δίκτυα από χθες το βράδυ ήταν σε συναγερμό όλα τα μηχανήματα κάνοντας περιπολίες χωρίς όμως να χρειαστεί να παρέμβουν.
Ελαφρές χιονοπτώσεις είχαμε στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού που δεν χρειάστηκε όμως η παρέμβαση μηχανημάτων όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.
Δείτε video από το lamiareport. gr
Σε επιφυλακή ωστόσο βρίσκονται όλα σχεδόν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και ιδιωτικά μηχανήματα που έχουν μισθωθεί. Το κύριο βάρος είναι στις συνδέσεις της Λαμίας προς το Καρπενήσι, προς το Δομοκό και προς την ‘Αμφισσα όπου οι περιπολίες είναι συνεχείς.
Πριν λίγο ολοκληρώθηκε και σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Δεν εντοπίστηκαν σημαντικά προβλήματα. Η επιφυλακή όλων των δυνάμεων συνεχίζεται και αναμένουν νέο δελτίο πρόβλεψης καιρού από την ΕΜΥ
Σε επιφυλακή είναι και ο στόλος μηχανημάτων στην Εύβοια ιδιαίτερα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν από χιονοπτώσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.
Τέλος δόθηκε στην κυκλοφορία και ο δρόμος Λιβαδειάς-‘Αμφισσας όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο 42ο χλμ λόγω πτώσης βράχων. Ειδικά συνεργεία τις προηγούμενες μέρες απομάκρυναν τους επικίνδυνους βράχους και ήδη ο δρόμος δόθηκε στη κυκλοφορία.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Παλαμιώτης / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κλειστό το πορθμείο
- Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε το εμβληματικό νεφέλωμα “Έλικας” – Δείτε εικόνα
- Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία
- Τρόμος στην Αυστραλία από την τέταρτη επίθεση καρχαρία σε 48 ώρες – Έκλεισαν οι παραλίες
- Τραμπ για Μαρία Ματσάδο: Θα μπορούσε να “εμπλακεί” στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας
- Αναταραχή στον δυτικό κόσμο! Στρώνεται «χαλί» στον Πούτιν
- Νέα ανάρτηση Σπανουδάκη: “Μη φοβάστε τίποτα και κανέναν, δίνετε λογαριασμό μόνο στον Χριστό”
- “Το μαρτύριο της σταγόνας” ή το “πιο αργό” επιστημονικό πείραμα στον κόσμο που διαρκεί σχεδόν 100 χρόνια, vid
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Γροιλανδία! Σε δύσκολη θέση ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι
- Ακραίας επικινδυνότητας η αυριανή κακοκαιρία – Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού – ΧΑΡΤΕΣ









