Χιονίζει και στην Αττική – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Τα… δόντια της και στην Αττική δείχνει η κακοκαιρία «Λέανδρος», με χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από τις 9:00πμ στη Δροσιά ενώ χιόνι πέφτει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία.

Χιόνια έχουν πέσει και στο Καπανδρίτι και τον Ωρωπό ενώ χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα και στα Μελίσσια, την Πεντέλη και τον Διόνυσο.


Από τις 05.45 το πρωί, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση).

Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και για τα φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ. γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πριν από λίγο έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στην λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Μαλακάσα, όπου το έχει… στρώσει ήδη για τα καλά.

cnn/ photo eurokinissi