Χατζηδάκης: «Δεν είμαστε κόμμα των αλάθητων» – «Στον ΟΣΕ δεν τα καταφέραμε»

Η κυβέρνηση δεν είναι αλάθητη, στον ΟΣΕ δεν τα κατάφερε, αλλά έχει επιδείξει έργο σε ποικίλους άλλους τομείς όπως η ψηφιακή επανάσταση και η εξωτερική πολιτική, και είναι η μόνη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το «βαθύ κράτος» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο AtticaTV και στον Νίκο Παναγιωτόπουλο στην εκπομπή Casus Belli.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά. Μίλησε επίσης για τον κατώτατο μισθό, την ανεργία και την απονομή συντάξεων.

Χατζηδάκης: «Στον ΟΣΕ δεν τα καταφέραμε»

«Το βασικό μιλώντας γι’ αυτή την τραγωδία είναι να μην την ξεχνάμε, και να μην ξεχνάμε τους 57 νεκρούς. Μετά έρχονται οι πολιτικές συνέπειες και οι δημοσκοπήσεις. Αυτό που έχει απογοητεύσει το δικό μας κόσμο που έφυγε είναι η απόδοσή μας στον ΟΣΕ, και γενικότερα στο κράτος». Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι η ΝΔ τα έχει βάλει με το «βαθύ κράτος» στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, στην Ολυμπιακή, στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ πρόσφατα, άλλαξε πολλά πράγματα με την ψηφιακή επανάσταση, χειρίστηκε με επάρκεια την κρίση του ΕΣΥ και την ενεργειακή κρίση».

«Στον ΟΣΕ δεν τα καταφέραμε, παρότι έγιναν προσπάθειες, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας ότι τα πράγματα έγιναν καλά. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και στον ΟΣΕ και όπου αλλού υπάρχουν ‘μαύρες τρύπες’ στο βαθύ κράτος, να συγκρουστούμε με κατεστημένες νοοτροπίες με συμφέροντα με συντεχνίες και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όπως έχουμε κάνει ήδη αλλού» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι ήμασταν κυβέρνηση των αλάθητων. Στον ΟΣΕ έγιναν προσπάθειες, δεν έφτασαν στο σημείο που θα έπρεπε, τι να λέμε;», όπως υπογράμμισε.

Χατζηδάκης: «Ψηφιακή κάρτα και στoν ΟΣΕ

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η αρχή έγινε με σουπερμάρκετ, τράπεζες κλπ., προσθέτοντας ότι επισπεύδεται η απόφαση να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί η κάρτα και σε 12 ΔΕΚΟ, καθώς και στη Hellenic Train και στην εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού.

Όπως είπε, θα εφαρμόζεται λίγο μετά το Πάσχα. «Εδώ έρχεται η κάρτα να απαντήσει σε αυτά που ζήσαμε, με τους σταθμάρχες που λείπανε από τη θέση τους, με το μπλάνκο που πήγε να διαγράψει την απουσία. Απάντηση στις αυθαιρεσίες», σημείωσε, λέγοντας πως «ο ΟΣΕ έχει βαρύτατο πρόβλημα εργασιακής και διοικητικής κουλτούρας».

newpost/scr

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί