«Όσοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που έχουν με τις 72 και 120 δόσεις. Και σε όλους τους φίλους που με καλούν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, να σπεύσουν να τις κάνουν.
Το 75% έχει υποβάλει ήδη τις δηλώσεις. Το market pass στηρίζεται στις καινούριες δηλώσεις. Όσο καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων, τόσο θα καθυστερήσουμε και εμείς να δώσουμε το market pass».
Υπογράμμισε ότι «στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρχεται το 50% του οικονομικού μας προγράμματος και γίνεται πράξη. Και αυτό είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας, τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της ΝΔ. Τα μέτρα είναι κοστολογημένα, είναι μέσα στις αντοχές της οικονομίας του 2024. Θα δοθεί κανονικά το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους».
«Θα κοιτάζω πάντοτε και σταθερά τις αντοχές του προϋπολογισμού. Αν ξεφύγουμε και δώσουμε παραπάνω απ’ ότι αντέχουμε, τότε θα έρθει σε όλους μας ο λογαριασμός», πρόσθεσε.
Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, ο ίδιος σημείωσε ότι:
«έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παρά τα βήματα που έγιναν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, υπάρχουν πράγματα τα οποία είχαν προγραμματιστεί και θα γίνουν.
Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι η νούμερο ένα πρόκληση για μένα, είναι προσωπικό στοίχημα. Αν μειώσουμε τη φοροδιαφυγή, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να ρίξουμε περαιτέρω τους φορολογικούς συντελεστές. Σε αυτό που δίνουμε έμφαση είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Τα POS θα συνδεθούν με τις ταμειακές μηχανές τους πρώτους μήνες του 2024».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας
- Άγιο Όρος: Ο «χάρτης» των ζημιών μετά τους σεισμούς στις Μονές – Οι κατασκευές άντεξαν, λένε οι επιστήμονες
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9
- «Don’t Tease Me with a Good Time»: Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J