«Σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνει αδιάφορους η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην χώρα μας, όταν μάλιστα είμαστε αντιμέτωποι με την επικυριαρχία της δεξιάς και της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού μπλοκ απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» και ότι «απέναντι στα κρίσιμα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η κοινωνία η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με σοβαρούς προγραμματικούς όρους, με όρους απάντησης στα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων».
Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει πάρα πολύ επικίνδυνα παιχνίδια και εμπλέκει την χώρα σε πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Σχετικά με την προμήθεια των F-35 μίλησε για «πολύ ανησυχητικές εξελίξεις, οι οποίες γίνονται εν κρύπτω», επισημαίνοντας ότι η Νέα Αριστερά έχει ζητήσει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής ‘Αμυνας, έτσι ώστε να υπάρξει επισήμως ενδελεχής και αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιστολής Μπλίνκεν και τις εξοπλιστικές συμφωνίες που περιλαμβάνει αυτή.
Αναφορικά με τους αγρότες τόνισε ότι αυτό που αντιμετωπίζουν «απειλεί την βιωσιμότητα ολόκληρου του κλάδου στην χώρα μας με τεράστιες συνέπειες και για τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και συνολικά για την κοινωνία». «Αντί να βλέπουμε από την κυβέρνηση μια λογική απαξίωσης των αντιδράσεων των αγροτών και μια λογική κοροϊδίας με επί μέρους μέτρα τα οποία ανακοινώνονται αποσπασματικά», είπε, σχολιάζοντας πως ελπίζει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός να προσέλθει στην βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει απευθύνει.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ειρήνευση η συνέχιση του πολέμου; Εύθραυστη η κατάσταση στην Μέση Ανατολή
- Δεν θα πιστεύετε πώς ακούγεται ο λύγκας…Το βίντεο με τις εκατομμύρια προβολές
- Mirofish: Κινέζος φοιτητής δημιούργησε ψηφιακούς κόσμους…για να “προβλέπουν” το μέλλον
- Μεταναστευτικό: Κάτι πρωτοφανές συμβαίνει πλέον σε αεροδρόμια των ΗΠΑ
- Ρωσία και Κίνα μαζί σε μία κρίσιμη για τον πλανήτη φάση
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης









