Χαρδαλιάς: Στο Τορόντο για τη διεθνή έκθεση καινοτομίας «Collision Tech Conference»

Στην οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά, το Τορόντο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τη διεξαγωγή της μεγάλης διεθνούς έκθεση καινοτομίας «Collision Tech Conference»

στην οποία συμμετέχει με δικό της περίπτερο και η Περιφέρεια Αττικής, μαζί με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί αύριο το ελληνικό περίπτερο και θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους start up επιχειρήσεων που είτε σχεδιάζουν να επενδύσουν στην ελληνική πρωτεύουσα, είτε προέρχονται από τη χώρα μας. Ο περιφερειάρχης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην συστηματική ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, χαρακτηρίζοντας την διεθνή έκθεση του Τορόντο ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθούν οι πρωτότυπες ιδέες των λαμπρών ελληνικών start-up. «Θέλουμε να παρουσιάσουμε το δικό μας brain power. Αυτό δηλαδή που θα μας οδηγήσει στο brain gain, αφήνοντας πίσω μας, σαν μια κακή ανάμνηση, το brain drain», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ομογενειακά μέσα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς θα έχει επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο και σημαντικούς tour operators για την προώθηση του τουριστικού brand της Αττικής και την περαιτέρω ενίσχυση των συνεργειών στον τουρισμό. Σήμερα, ο περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση και με τον αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στο Κέντρο Καινοτομίας MaRS, που φιλοξενεί έναν συνδυασμό startups επιχειρήσεων, παγκόσμιων εταιρειών και κορυφαίων ερευνητικών προγραμμάτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί