«Συντονισμένα και μεθοδικά, σε άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κτηνοτρόφους μας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανώλη των αιγοπροβάτων”.
Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν προβεί στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων που ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, “ήδη πριν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος”. Παρατήρησε ότι το σύνολο του εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού με συντονισμό των αρμόδιων αντιπεριφεριαρχών βρίσκονται συνεχώς στο πεδίο, διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στις κτηνοτροφικές μονάδες όλης της Αττικής.
Ο Ν. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε τους πολίτες πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια “προκειμένου να μην φτάσει στον καταναλωτή προϊόν που δεν θα πληροί μέχρι κεραίας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές”, σημειώνοντας πως “με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη διαχείριση πολύ πιο σύνθετων υγειονομικών κρίσεων, είμαι αισιόδοξος ότι και σε αυτή τη μάχη με τον χρόνο για την ανάσχεση της νόσου, θα τα καταφέρουμε».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Γερμανία έστειλε ακόμα δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία
- Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ δείχνει πόσο εθισμένοι στο διαδίκτυο είναι οι άνθρωποι σήμερα
- Ρωσία: Θα παραδώσουμε στις ΗΠΑ αποδείξεις για την επίθεση στην κατοικία του Πούτιν
- Ταϊλάνδη: Επανεμφανίστηκε σπάνια γάτα με πλατύ κεφάλι «εξαφανισμένη» εδώ και 30 χρόνια
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις με διαδηλωτές στο Ιράν
- Τα πιο παράξενα πρωτοχρονιάτικα έθιμα για καλή τύχη στον κόσμο – Ανάμεσά τους και τρία ελληνικά
- Ο Μασκ ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων το 2026
- Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
- «Αρκετά πια»! Ο Μεντβέντεφ ζήτησε εδώ και τώρα σκληρά αντίποινα κατά του Ουκρανονάτο
- Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ









